to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 09.11.2023

Πολιτική

Κυνικός Μητσοτάκης στο Politico: Οι εκλογές έκριναν το σκάνδαλο των υποκλοπών (ηχητικό)

Με τη γνωστή υπεροψία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών μιλώντας στο podcast «Power Play» του Politico και τη δημοσιογράφο Anne McElvoy


Το σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο podcast «Power Play» του Politico. Η δημοσιογράφος Anne McElvoy έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό για το ελληνικό «Watergate» και την κριτική που έχει δεχθεί η Ελλάδα για τις επιδόσεις της σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων, απαντώντας ουσιαστικά ότι και το συγκεκριμένο σκάνδαλο κρίθηκε από τους Έλληνες ψηφοφόρους στις εκλογές.

«Αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης;» ήταν η ερώτηση που έθεσε η δημοσιογράφος.

«Στο τέλος της ημέρας, για ό,τι πάει στραβά στη χώρα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει ευθύνη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γελώντας αμήχανα. «Αλλά έχω μιλήσει δημόσια για το θέμα αυτό πολλές φορές και θα πρέπει επίσης να σας υπενθυμίσω ότι όταν οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες, εξετάζουν συνολικά τις επιδόσεις μιας κυβέρνησης. Φυσικά, αναγνώρισα εξ αρχής ότι αυτός ήταν μια προβληματική περιοχή. Ο κόσμος κοίταξε τις επιδόσεις μας, αξιολόγησε το συνολικό μας έργο και μας εμπιστεύτηκε να συνεχίσουμε να κυβερνάμε τη χώρα» έκλεισε το θέμα.

«Για πρώτη παραδοχή του πρωθυπουργού για το Predator», κάνει λόγο ένα από τα θύματα των παράμομων παρακολουθήσεων, ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης, παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Ολόκληρη η συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)