to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 24.03.2017

Πολιτική

Κύκλοι του ΠτΒ απαντούν στις καταγγελίες Ψαριανού περί «μονταζιέρας»

"Δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας"


«Τόσο τα πρακτικά, όσο και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού είναι διαθέσιμα στους βουλευτές και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας. 'Αλλωστε, ήδη, είχαν γίνει δημόσια δηλώσεις από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων», σχολιάζουν κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, αναφορικά με ανακοίνωση του βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανού.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή δημοσιεύματα περί μετατροπής των εργασιακών σχέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σε αορίστου χρόνου η  Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών, κατά την οποία βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για λαϊκισμό.

**********************

  • «Αυτονόητη απάντηση για τον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Ψαριανό» από τη δημοσιογράφο του ΑΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Βλαχοδήμου καταγγέλλει την επίθεση του Γρ. Ψαριανού για ρεπορτάζ της στο ΑΠΕ σχετικά με τη συζήτηση στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων. Η δημοσιογράφος ζητά από την ΕΣΗΕΑ «την καταδίκη της δυσφημιστικής πρακτικής και προσβλητικής στάσης του βουλευτή σε βάρος μου» και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι «Όλων η διαδρομή είναι γνωστή και ασφαλώς εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος. Στην περίπτωση του κ. Ψαριανού επικράτησε η ιδιότητα του βουλευτή και απεμπολήθηκε η ιδιότητα του δημοσιογράφου». (Η επιστολή της δημοσιογράφου στην ΕΣΗΕΑ και τα επίμαχα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού που την δικαιώνουν)

Νωρίτερα, ο Γρηγόρης Ψαριανός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και διά της μεθόδου της μονταζιέρας τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαριανός αναφέρει:

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και διά της μεθόδου της μονταζιέρας, τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση.

» Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και 'διέρρευσε υπηρεσιακώς' συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), Τραγάκη (ΝΔ), Μ. Γεωργιάδη (Ένωση Κεντρώων) και Γ.Ψαριανού (Το Ποτάμι), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση.

» Η 'φιλοκυβερνητική διαρροή' έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής.
Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως τα σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το 'μοντάζ' για το ΑΠΕ.

» Όσον αφορά δε, στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότερο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ.

» Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ. Τώρα θα πρέπει αν το λέμε ΒΠΕ!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)