to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 14.01.2020

Πολιτική

Κριτική από τα ΜΜΕ της ομογένειας σε Μητσοτάκη - Διαματάρη για την ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής

Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει κρατική ενίσχυση 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης, την οποία ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις ΗΠΑ, στηλιτεύει ο Τύπος της ομογένειας


Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει κρατική ενίσχυση 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης, την οποία ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις ΗΠΑ, στηλιτεύει ο Τύπος της ομογένειας. 

Για την ακρίβεια, καταγγέλλουν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαθέσει ένα τόσο μεγάλο ποσό του ελληνικού κράτους σε «απατεώνες» ενώ υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μέσω «διαρροής» του -προσφάτως καρατομημένου υφυπουργού- Αντώνη Διαματάρη.

Τα αποσπάσματα:

1.kalami.us:
«…Ο πρώην υφυπουργός του των Εξωτερικών, Αντ. Διαματάρης, τα κατάφερε: Για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, ”έπεισε” τον πρωθυπουργό να χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, την Θεολογική Σχολή Βοστώνης (βγάζει παπάδες που ΔΕΝ ομιλούν την ελληνική) και τώρα ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άσχετο και διαπλεκόμενο…. Οι Έλληνες στις ΗΠΑ αδυνατούν να καταλάβουν την ταύτιση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΗΠΑ), με δεδομένο ότι η Ομογένεια εγκαταλείπει την Εκκλησία εξαιτίας της παρουσίας απατεώνων σε αυτήν. Eίναι εντυπωσακό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, κάθε φορά που αναφέρεται στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον υμνεί υπέρμετρα. Και οι Ομογενείς αναρωτιούνται γιατί αυτές οι πρωθυπουργικές ”δοξολογίες”, αφού στους 7μιση μήνες ποιμαντορίας του, ο αρχιεπίσκοπος, δεν έχει δείξει ξεχωριστές ικανότητες κι εντιμότητα-διαφάνεια. Απεναντίας, ταυτίστηκε με το παλιό και σάπιο. Τα πολλαπλά οικονομικά και άλλα σκάνδαλα στην ”Αρχιεπισκοπή Απατεώνων” και η διάλυση της Ομογένειας από αυτήν γιά το χρήμα, φαίνεται να μην ενοχλούν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ούτε το γεγονός ότι 10 εκατ. από χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου κατάληξαν -παράνομα- στον πατριάρχη στην Κων/πολη, υπόθεση με την οποίαν ασχολούνται οι ομοσπονδιακές Αρχές ΗΠΑ…».

2. helleniscope.com:

«Τι δουλειά έχει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να ενισχύει τους απατεώνες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που κατασπατάλησαν το κληροδότημα και τις άλλες ιδιωτικές και κρατικές ενισχύσεις της Θεολογικής Βοστώνης;»
«Γνωρίζει κανείς ότι αυτή η Θεολογική Σχολή έχει αυτή τη στιγμή 22 καθηγητές και λιγότερο από 100 μαθητές; Και ότι οι μαθητές αυτοί δεν μαθαίνουν γρυ ελληνικά; Η Σχολή είναι μισό βήμα από την αυτόματη διάλυση της από το υπουργείο Παιδείας της Μασαχουσέτης και δεν υπάρχει τρόπος να σωθεί με τα μυαλά που κουβαλά η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
«Μήπως έχει κανείς ιδέα ποιά είναι η αξία του ιδιόκτητου οικοπέδου έκτασης 59 εκταρίων (240.000 τ.μ.!!) στο οποίο κατοικοεδρεύει η Σχολή; H αξία του ακινήτου αυτού που βρίσκεται στην αριστοκρατικότερη περιοχή της Βοστώνης, το περίφημο Brookline, υπολογίζεται μεταξύ $100-200 εκατομμυρίων εάν σκεφθεί κανείς ότι τις μέρες αυτές πωλείται παραπλήσιο ακίνητο του διάσημου παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ Tom Brady και του σούπερ-μοντέλου συζύγου του Gisele Bundschen, έκτασης μόνο 5 εκταρίων για $33 εκατομμύρια δολάρια!!!».
«Ασφαλώς κάτι άλλο ίσως να κρύβεται πίσω από την ύποπτη αυτή υπόθεση που δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είναι εντός της Αρχιεπισκοπής και ερευνούν…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)