to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 18.04.2023

Πολιτική

Κώστας Πλεύρης: Υπερασπίζεται τον Άδωνι Γεωργιάδη - Επιστολή ντοκουμέντο

Επιστολή ντοκουμέντο «ξεσκεπάζει» την σχέση της ΝΔ με την ακροδεξιά - Ο Κώστας Πλεύρης υπερασπίζεται τον φίλο και ομοϊδεάτη του Άδωνι Γεωργιάδη


φωτ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η Εφημερίδα των Συντακτών την επιστολή που είχε απευθύνει προς τον Νάσο Ηλιόπουλο, στις αρχές του έτους, ο Κώστας Πλεύρης προκειμένου να υπερασπιστεί τον Αδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίο τους συνδέει στενή φιλία και συνεργασία, από την εποχή που ο Γεωργιάδης υπήρξε ευνοούμενος μαθητής του Πλεύρη και συμμερίζονταν τις ίδιες απόψεις για τους Εβραίους και την Αριστερά.

«Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο πέφτει το πέπλο που σκέπαζε τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ακροδεξιά. Δεν έφταναν τα στελέχη του ΛΑΟΣ που κληρονόμησε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Τώρα επιστρατεύεται και ο “πατριάρχης” του εγχώριου εθνικοσοσιαλισμού Κώστας Πλεύρης για να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. και να επιτεθεί με ύβρεις στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμα ο Δημήτρης Ψαρράς προσθέτοντας ότι: «Οι σπασμωδικές επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατηγορία ότι “κλείνουν το μάτι στους ναζί”, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ειδικά για ένα ζήτημα που υποτίθεται ότι έχει αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Δημοκρατία μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση τον Οκτώβριο του 2020.

Δυστυχώς, αυτή η στάση του μεγάρου Μαξίμου έχει μια απλή εξήγηση. Στο εσωτερικό του στενού πυρήνα της κυβέρνησης, γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει συγκεντρωθεί ομάδα πολιτικών προσώπων που τρέφονται από αντικομμουνιστικά στερεότυπα της μετεμφυλιακής Ελλάδας και δυσκολεύονται εξαιρετικά να αντιπαρατεθούν στις επιβιώσεις του εγκληματικού ναζισμού χωρίς να κάνουν χρήση της θεωρίας των δύο άκρων και χωρίς να εξισώσουν την αριστερά με την ακροδεξιά».

Η επιστολή του Κώστα Πλεύρη

Όσον αφορά την επιστολή στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «κανείς δεν ξαφνιάζεται με το περιεχόμενο της επιστολής και το ύφος του βετεράνου ναζιστή, ο οποίος μάλιστα πριν από έναν μήνα διαγράφτηκε οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μετά τους επιδεικτικούς ναζιστικούς χαιρετισμούς του στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ούτε μας παραξενεύουν τα λάθη του στις αποδόσεις λέξεων της αρχαίας ελληνικής (λ.χ. παγκατάπυξ αντί παγκαταπύγων). Ασφαλώς δεν μας εκπλήσσει και η επίκληση των σκανδαλωδών δικαστικών αποφάσεων για το φιλοχιτλερικό αντισημιτικό πόνημά του».

Και προστίθεται ότι «εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το πάθος που επιδεικνύει για να υπερασπιστεί τον παλιό του μαθητή Γεωργιάδη αλλά και συνολικά το κόμμα της Ν.Δ. Επιλέγει να αντικρούσει τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ με δύο από τα βασικά επιχειρήματα της Ν.Δ. που βέβαια αλληλοαναιρούνται, εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών συνοδεύτηκε από τη διάρρηξη της συνεργασίας με τον Καμμένο.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλο το κείμενο έχει μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση του Αδωνη Γεωργιάδη από όσα του καταλογίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος. Αθελά του, δηλαδή, ο Κώστας Πλεύρης εκθέτει τον πιστό του ακόλουθο και το κόμμα του ομολογώντας την κοινή τοποθέτησή τους στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της εποχής που ζούμε.

Είναι γνωστοί οι ύμνοι που απηύθυνε ο Πλεύρης στον Κυριάκο Μητσοτάκη («Ο Κώστας Πλεύρης και ο ηγέτης του», «Εφ.Συν.» 31.10.2022) και έχει επίσης επισημανθεί ότι όταν ως συνήγορος του Λαγού υπέβαλε μήνυση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, σιωπηλά εξαίρεσε τη Ν.Δ.

Ασφαλώς αυτή η στάση βοήθησε στην υπουργοποίηση του γιου του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μέσω της προσέγγισης με τον Κώστα Πλεύρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι μπορεί να δελεάσει τις ψήφους των οπαδών του Κασιδιάρη. Κι αυτή η επιλογή προδίδει πολλά για τον επικίνδυνο καιροσκοπισμό που έχει κυριαρχήσει στο επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου».

Η επιστολή του Κώστα Πλεύρη

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΠΛΕΥΡΗ
ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Εν Αθήναις τη 5η Ιανουαρίου 2023

Προς τον κ. Νάσον Ηλιόπουλον

Κύριε Ηλιόπουλε.

Παρηκολούθησα την τηλεοπτικήν συνομιλίαν σας με τον υπουργό κ. Γεωργιάδη και τόσον η εμφάνισί σας όσον και ο λόγος σας δικαιώνουν τας αντιδημοκρατικάς πεποιθήσεις μου.

Εσείς προσωπικώς και το κόμμα σας είσθε προδόται της αριστεράς ιδεολογία[ς] σας διότι χάριν της εξουσίας συγκυβερνήσατε με τον ακροδεξιό Καμμένο. Είσθε επίσης προδόται του Λαού, διότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το εκάνατε ΝΑΙ. Τέλος είσθε προδόται της Ελλάδος, διότι εδώσατε το όνομα της Μακεδονίας που δεν σας ανήκει στους γυφτοσκοπιανούς, οι οποίοι εξ αιτίας σας έχουν τώρα κράτος Μακεδονία και εμείς επαρχία Μακεδονία.

Διά τας δύο πρώτας προδοσίας σας είσθε άξιοι εκτελέσεως δι’ εμπτυσμού. Διά την τρίτην προδοσίαν σας, αν αποκτήσωμεν Εθνικόν Καθεστώς, θα σας πνίξουν στας Πρέσπας.

Οσον αφορά στο βιβλίον μου διά τους Εβραίους που ανεφέρθητε σας πληροφορώ ότι το βιβλίον εκείνο εδικαιώθη με απόφασιν του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (913/2009) και με απόφασιν της πλήρους Ποινικής Ολομελείας του Αρείου Πάγου (3/2010). Η κρίσις αυτών των ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας λαμβάνεται υπ’ όψιν κι όχι η γνώμη του κάθε μαλάκα.

Εν πάση περιπτώσει, εγώ έχω κυκλοφορήσει 75 βιβλία διά την ιστορίαν και τον πολιτισμόν της Ελλάδος, μερικά των οποίων εκυκλοφόρησαν στην Αγγλική, Ρωσικήν, Ιταλικήν και Αραβικήν γλώσσαν. Εσείς, ο πρόεδρός σας και ολόκληρο το πρωκτοκόμμα σας έχετε γράψει μίαν σελίδα διά την Ελλάδα, φυσικά ΟΧΙ.

Εγώ απεφάνθη η Δικαιοσύνη είμαι “βαθύς γνώστης της ιστορίας” (2735/2012 βούλευμα του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών) και σας διαβεβαιώ, ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και τότε ο κάθε παγκατάπυξ θα έχει την τύχην που του αξίζει.

Σχετικώς διά να αποδείξω ποίοι πραγματικώς είσθε σας προκαλώ εις δημόσιο διάλογο, που προεξοφλώ, ότι θα αρνηθήτε διότι ναι μεν είσθε προδόται, αλλά δεν είσθε αφελείς διά να δεχθήτε αντιπαράθεσι που θα ηττηθήτε. Ετσι έχομεν το παράδοξον εγώ ο “φασίστας” να προτείνω διάλογο και σεις ο δημοκράτης να τον αρνήσθε.

Περαίνων ο κ. Γεωργιάδης εχαρακτήρισε τους Συριζαίους “αθλίους”. Διαφωνώ διότι προσβάλλει τους αθλίους. Με την τιμή που σας πρέπει».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)