to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 15.09.2016

Κοινωνία

Κώστας Παπαϊωάννου για δηλώσεις δημάρχου Ωραιοκάστρου: «Οι αιρετοί κι όσοι έχουν κοινωνικό ρόλο, φέρουν και την ανάλογη ευθύνη»

«Τα ίδια λόγια στο στόμα ενός πολίτη που κάποια στιγμή θυμώνει, φορτίζεται, έχουν άλλη βαρύτητα» τόνισε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κώστας Παπαϊωάννου, και πρόσθεσε πως «όταν τα ίδια λόγια τα λέει ένας δημοτικός άρχοντας σε μια συγκέντρωση κατοίκων, που έχουν μια ένταση, αποκτούν άλλη βαρύτητα».


«Σ' αυτή τη συγκυρία, όσοι είναι αιρετοί άρχοντες, όσοι έχουν έναν κοινωνικό ρόλο, φέρουν την ανάλογη ευθύνη» τόνισε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κώστας Παπαϊωάννου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση.

   «Τα ίδια λόγια στο στόμα ενός πολίτη που κάποια στιγμή θυμώνει, φορτίζεται, έχουν άλλη βαρύτητα» τόνισε και πρόσθεσε πως «όταν τα ίδια λόγια τα λέει ένας δημοτικός άρχοντας σε μια συγκέντρωση κατοίκων, που έχουν μια ένταση, αποκτούν άλλη βαρύτητα».

   Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ακόμη: «Όλοι όσοι έχουμε έναν δημόσιο ρόλο, να αναλογιζόμαστε την κοινωνική μας ευθύνη». Ευθύνη της Πολιτείας, όπως είπε, είναι να εξηγήσει «πώς θα λειτουργήσει αυτή η ένταξη (των προσφυγόπουλων) στις σχολικές μονάδες, να εξηγήσει πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πως στις ίδιες τάξεις θα βρεθούν από την πρώτη ημέρα παιδιά διαφορετικών γλωσσικών, πολιτισμικών υποβάθρων κ.λπ.».

   «Είναι μία περίοδος ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτόν τον μήνα, τον Σεπτέμβριο, αυτό που γίνεται σε επίπεδο επικράτειας είναι ότι το προσφυγικό ζήτημα παίρνει άλλη μία απτή διάσταση και αυτή είναι η συνύπαρξη στο πλαίσιο των σχολικών μονάδων» σημείωσε ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως "το έργο που καλείται να επιτελέσει το υπουργείο Παιδείας είναι μεγάλο και το φορτίο που έχουν να σηκώσουν οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι αμελητέο».

   Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη απομόνωσης των ακραίων στοιχείων, σημειώνοντας πως κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν πως το ζήτημα της εξτρεμιστικής, ρατσιστικής βίας, έχει εκλείψει. Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή σε σχέση με την υπόθεση του Ωραιοκάστρου, ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχολίασε: «Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί και πάλι να κάνει ταμείο. Όπως προσπάθησε να κάνει ταμείο και με την κρίση και με τα μνημόνια πριν από λίγα χρόνια. Και τώρα προσπαθεί να κάνει ταμείο και για τον λόγο αυτόν δεν διστάζει να θυσιάσει τη στοιχειώδη κοινωνική γαλήνη σε τοπικό επίπεδο».

   *Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)