to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 13.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Κώστας Χαρίτος, υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου: Θέλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο διοίκησης στο Καλαμάκι (βίντεο)

«Ψηφίζοντας εμάς, Ψηφίζοντας το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» στηρίζετε μια δημοτική κίνηση που αγωνίζεται για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας, με συνελεύσεις γειτονιάς, με ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης, με ενημερωμένους πολίτες, με τοπικά δημοψηφίσματα, με την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού», δήλωσε ο Κώστας Χαρίτος..


Βίντεο-ρεπορτάζ: Άγγελος Καλοδούκας

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου:

«Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται έχουν μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία  για δυο λόγους, αυτές θα γίνουν με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και είναι οι πρώτες εκλογές στη μετά το μνημόνιο εποχή.

Ξεκινάει μια νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιο δημιουργική, γιατί η απλή αναλογική θα ενισχύσει τη συμμετοχική δημοκρατία, θα αναδείξει προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες που θα αναβαθμίσουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εντολή προς τον Δήμαρχο, με την απλή αναλογική, είναι εντολή σύνθεσης και συναίνεσης και όχι εντολή νομής της εξουσίας. Με την απλή αναλογική την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε δημοτικό συμβούλιο και όχι δήμαρχο.

Ο πολιτικός μας στόχος στις εκλογές που έρχονται είναι να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε οι μόνοι που θα εγγυηθούμε στην πράξη την λειτουργιά της απλής αναλογικής, ένα πάγιο αίτημα του αυτοδιοικητικού κινήματος που μας υποχρεώνει να λειτουργούμε διαφορετικά.

Η θεσμική μεταρρύθμιση υποχρεώνει σε μια άλλη λειτουργία και έχει σημασία το ποιος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, δηλαδή έχουμε μπροστά μας ένα άλλο επίπεδο πολιτικής λειτουργίας. Εμείς βάζουμε τρεις κανόνες πολιτικούς βασικούς και ταυτοτικούς.

1ον Την στήριξη και την πολιτική υιοθέτηση της απλής αναλογικής

2ον  Την στάση αρχής απέναντι στην ακροδεξιά. Καμία συναλλαγή με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

3ον Το μέτωπο απέναντι στην εφαρμογή των αντιδραστικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν τις ζωές των ανθρώπων.  

Γιατί οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους διέλυσαν τους δήμους, τους παιδικούς σταθμούς, την καθαριότητα. Είμαστε  απέναντι στου εφαρμοστές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην πόλη μας. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Αλλά και σε εκείνους που αντιλαμβάνονται τον δήμο ως λάφυρο. Ως ότι ο Δήμος τους ανήκει.  

Ψηφίζοντας εμάς, Ψηφίζοντας το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» στηρίζετε μια δημοτική κίνηση που αγωνίζεται για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας, με συνελεύσεις γειτονιάς, με ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης, με ενημερωμένους πολίτες, με τοπικά δημοψηφίσματα, με την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Το ψηφοδέλτιο μας είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης και αλλαγής με 50% γυναίκες και 50% άνδρες! Ένα ψηφοδέλτιο απόλυτης ισότητας!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)