to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 07.09.2023

Πολιτική

Κώστας Γαβρόγλου: Τι σημαίνει το πήρε πίσω, παιδί δημοτικού είναι ο υπουργός;

«Ο υπουργός το πήρε πίσω. Με συγχωρείτε, παιδί του Δημοτικού είναι ο κύριος υπουργός;». «Γι’ αυτό έχει σημασία ο έλεγχος της εξουσίας. Στην Ελλάδα το 90%–95% των μέσων μαζικής ενημέρωσης αντί να ελέγχει την εξουσία, σχεδιάζει τον μηχανισμό αποσιώπησης, τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας


«Αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται σε μία ημέρα. Εδώ πνίγηκαν στην Πύλο τόσοι άνθρωποι, ξεχάστηκαν. Τα Τέμπη ξεχάστηκαν. Οι άνθρωποι που κάηκαν στη Δαδιά ξεχάστηκαν». Με αυτή την παρατήρηση, ο πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου περιέγραψε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και το Γιώργο Μελιγγώνη πώς διαβάζει το σοκ για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν πια αυτά που ζούμε, τα έχουμε πει όλα: και την αποκτήνωση και την φρίκη και όλα», πρόσθεσε ο Κώστας Γαβρόγλου. Αναφορικά με την επίμαχη δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση, ο πρώην υπουργός Παιδείας επισήμανε: «ο υπουργός το πήρε πίσω. Με συγχωρείτε, παιδί του Δημοτικού είναι ο κύριος υπουργός;». «Γι’ αυτό έχει σημασία ο έλεγχος της εξουσίας. Στην Ελλάδα το 90%–95% των μέσων μαζικής ενημέρωσης αντί να ελέγχει την εξουσία, σχεδιάζει τον μηχανισμό αποσιώπησης, συνέχισε ο ο Κώστας Γαβρόγλου.

Αναφορικά με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην ζωή μας και στον δημόσιο διάλογο, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «ζούμε στην περίοδο της ψηφιακής συνθήκης που έχει αλλάξει τα πάντα» και υπογράμμισε ότι «αυτό έχει αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που διαβάζουμε, αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε, όπως και την εκλογική μας συμπεριφορά».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε: «πήγα στο διαρκές συνέδριο με τα φτερά πολύ πεσμένα, αλλά έφυγα με μία ανάταση». Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε την ανάγκη όλοι οι υποψήφιοι να δηλώσουν ότι όποιος και να βγει, θα στοιχηθούν όλοι πίσω το». «Θα είμαστε όλοι μαζί, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’αυτό», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)