to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 22.02.2024

Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο τρένο

Συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Σωματείο Μηχανοδηγών) για το έγκλημα των Τεμπών και τη Σύμβαση 717 είχε το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου ο Κώστας Αρβανίτης


Συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Σωματείο Μηχανοδηγών) για το έγκλημα των Τεμπών και τη Σύμβαση 717 είχε το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024, ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και της Επιτροπής  Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL, Κώστας Αρβανίτης.

«Ήταν προδιαγεγραμμένο και  αναπόφευκτο ότι θα γινόταν κάτι. Υπήρχε μια γενική χαλάρωση. Πήγαιναν όλα στον αυτόματο”, σημείωσαν τα μέλη του Σωματείου, τονίζοντας ότι «αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο τρένο»

Το Σωματείο εξάλλου, είχε προειδοποιήσει, πριν το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών, επανειλημμένως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και όλους τους εμπλεκομένους φορείς, με πολλαπλές επιστολές, εξώδικες δηλώσεις-διαμαρτυρίας, αλλά και με προκηρύξεις απεργιών και στάσεις εργασίας για όλες τις ελλείψεις/βλάβες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και για ό,τι συνεπάγεται από την μη αποκατάστασή τους.

Ο Κώστας Αρβανίτης συζήτησε με τα μέλη του Σωματείου, το οποίο είναι μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σωματείων μηχανοδηγών, και για το μέλλον του σιδηροδρόμου, το οποίο εξαρτάται από την χρηματοδότησή του, με τους μηχανοδηγούς να δηλώνουν με έμφαση ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση να δοθούν αλλού ευρωπαϊκά χρήματα που προορίζονταν για τον σιδηρόδρομο, καθώς ο σιδηρόδρομος πρέπει να είναι πυλώνας ανάπτυξης όπως σε όλη την Ευρώπη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Δημήτρης Κουτσιάυτης Πρόεδρος, Κώστας Γενιδούνιας, πρώην Πρόεδρος, Χρήστος Ζαραϊδώνης  μέλος ΔΣ μηχανοδηγών, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Πρόεδρος αντιπροσώπων και Βασίλης Ζαβογιάννης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)