to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 02.03.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κόντρα Καμμένου - Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για τον Κ. Σημίτη

Υψηλοί τόνοι μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ


Σε άτυπη σύγκρουση Σημίτη – Καραμανλή μεταβλήθηκε η συζήτηση ερώτησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίσθηκε στη Βουλή ως υποστηρικτής του Κ. Σημίτη. «Στα Ίμια ήταν πρωθυπουργός ο Σημίτης και μακάρι και τώρα να είχαμε τέτοια υπευθυνότητα», είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

«Είστε από εκείνους που ακούω για πρώτη φορά ότι στηρίζουν την κυβέρνηση Σημίτη και τον Πάγκαλο», του απάντησε ο Π. Καμμένος και υπενθύμισε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι «είστε σε μία παράταξη που ήταν μαζί σας ο Άκης, ο Παπαντωνίου, ο Τραυλός, ο Σμπώκος και όλοι όσοι λήστεψαν την Ελλάδα». «Και ο Βαρουφάκης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν. Από εκεί ξεκίνησε. Όπου υπάρχει δικογραφία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος αντέδρασε και σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος του έκανα παρατηρήσεις. Ο Π. Καμμένος δύο φορές του ζήτησε να καθίσει. «Κάτσε κάτω ρε», είπε την πρώτη φορά και «κάτσε κάτω» την δεύτερη.

«Να απολογείστε και να ζητάτε συγγνώμη», τόνισε ο υπουργός Άμυνας ο οποίος έκλεισε την συζήτηση λέγοντας στον Θ. Θεοχαρόπουλο ότι «είστε οι απόγονοι του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Παπαντωνίου και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Να μην πιάνετε στο στόμα σας τον Καραμανλή. Να απολογείστε για τους πολιτικούς κρατούμενους του κόμματός σας».

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «τσόντα» του ΣΥΡΙΖΑ τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Π. Καμμένος του απάντησε ότι «μόνο τσόντα δεν είναι. Κατέβηκαν σε πέντε εκλογές μόνοι τους. Τσόντα προεκλογική ήταν αυτό που κάνατε εσείς που κολλήσατε με το ΠΑΣΟΚ». «Σοβαρευτείτε, δεν θα σας αφήσουμε να βάλετε σε κίνδυνο μία ολόκληρη χώρα. Δεν είστε μόνο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά υπουργός», είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε «όχι στον εθνικολαϊκισμό, τουλάχιστον όχι σε εμάς. Αυτά εκεί που περνούν».

Επί της ουσίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο υπουργός Άμυνας είπε ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών είναι ένα αίτημα της Αεροπορίας που υπάρχει επί οκτώ χρόνια και το είχε χειριστεί ως υπουργός και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Παραδέχθηκε ότι έχει σταλεί ερώτημα και επεσήμανε ότι η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες αφού ενημερωθεί η Βουλή και υπάρξει απόφαση του ΚΥΣΕΑ: «Με το αίτημα στις ΗΠΑ εκφράζουμε την πρόθεσή μας για αναβάθμιση. Η αμερικανική πλευρά θα απαντήσει με πρόταση, και τότε θα ενημερωθεί η ελληνική Βουλή και θα περάσει από ΚΥΣΕΑ. Τώρα ρωτάμε τις ΗΠΑ αν υπάρχει η δυνατότητα και με την συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας. Οποιαδήποτε έναρξη διαδικασίας προμήθειας θα εξαρτηθεί από την απάντηση της αμερικανικής πλευράς», είπε και διαβεβαίωσε πως «οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με έγκριση Βουλής και ΚΥΣΕΑ και εφόσον βρεθούν τα χρήματα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)