to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:33 | 22.02.2013

left.gr

Κοινωνία

Κλειστοί δρόμοι, διακοπές ρεύματος από τη νεροποντή στην Αθήνα

Εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, αλλά και στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από νωρίς το πρωί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ποιοι δρόμοι ειναι κλειστοί.




Κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από Γρηγορίου Λαμπράκη έως Ιχθυόσκαλα, η περιφερειακή Ελευσίνας και η Λ. Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου.

Ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν στην περιοχή του Ασπρόπυργου και στο Χαΐδάρι, που επλήγησαν ιδιαίτερα από την καταιγίδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα σε όλη την Αττική, και κυρίως στα δυτικά προάστια. Στα διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου επιχειρούν 25 συνεργεία της Πυροσβεστικής με 60 πυροσβέστες.

Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση περιοχών του Πειραιά, όπου σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Μετ΄εμποδίων και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική, θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες, ωστόσο από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)