to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 26.07.2017

Πολιτισμός

Κλειστά τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής το Σαββατοκύριακο

Λόγω 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) - Το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό.


Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής λόγω  48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό.

Όπως εξηγεί, σε ανακοίνωσή της,  η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, οι λόγοι της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι τα μείζονα προβλήματα που δημιουργούνται και θα ανακύψουν πολύ σύντομα στη συνολική λειτουργία του ΥΠΠΟΑ εξαιτίας κυβερνητικών πράξεων και παραλήψεων με σοβαρές επιπτώσεις σε αυτό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι απεργοί ζητούν:

Α) Την άμεση συνάντηση με συμμετοχή της υπουργού, της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και του Ταμείου για τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων (πλαίσιο λειτουργίας, χρηματοδότηση, τακτοποίηση του συνόλου του προσωπικού και του παιδικού σταθμού) που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων ενεργειών τα μέσα Σεπτεμβρίου και την εν συνεχεία έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης.

Β) Την άμεση προκήρυξη, με τον ορισμό συγκεκριμένων ημερομηνιών όσον αφορά στις διαδικασίες πρόσληψης των θέσεων 33 αρχαιολόγων και 200 αρχαιοφυλάκων, κάτι που άλλωστε αποτελεί διακηρυγμένη πρωθυπουργική εξαγγελία εδώ και μήνες και συνιστά την κατ’ ελάχιστο κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί από τις αθρόες αποχωρήσεις προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, «ζητάμε την άμεση έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης για το σύνολο των συναδέλφων στο ΥΠΠΟΑ που εμπίπτουν στο άρθρο 47 του νόμου 4440/2016. Με αυτές τις ενέργειες θα διασφαλιστεί στοιχειωδώς η φύλαξη των αρχαιολογικών θησαυρών και θα αποτραπεί η περαιτέρω ταλαιπωρία του τουριστικού κοινού» .

Γ) Την άμεση σύσταση ομάδος εργασίας με συμμετοχή του υπουργείου, της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και του οικείου Σωματείου Εργαζομένων για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς αιφνιδιασμούς, αναφορικά με το νέο Οργανικό Πλαίσιο Λειτουργίας του ΤΑΠΑ και με δέσμευση ώστε να περιλαμβάνεται ειδική ρύθμιση για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για την απρόσκοπτη καταβολή των αμοιβών για την εργασία που παρέχει τις αργίες και τις εξαιρέσιμες ημέρες, ούτως ώστε να μην έχουμε εκ των πραγμάτων κλειστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κατά τις ημέρες αυτές.

Δ) Άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΥΠΠΟΑ με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο αρχαιολογικό έργο, στη βάση της ρύθμισης που εφαρμόστηκε για τους ΟΤΑ.

Στ) Αντιμετώπιση του ζητήματος μεταστέγασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γιατί η μεταφορά στο κτήριο του Ρέντη δεν είναι λύση, είναι πρόσχημα.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)