to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 11.08.2015

Πολιτική

«Κλείδωσε» η συμφωνία - Πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί ως την Πέμπτη

Ολοκληρώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί οι πολύωρες ολονύχτιες διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών - Στο Μέγαρο Μαξίμου Τσακαλώτος και Σταθάκης, προς ενημέρωση του πρωθυπουργού για την επίτευξη της συμφωνίας


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, ενώ παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες για τα προαπαιτούμενα που θα εξεταστούν από τα τεχνικά κλιμάκια.

"Επετεύχθη συμφωνία. Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες συζητούνται" ανέφερε στο πρακτορείο Reuters στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μετά το τέλος των μαραθώνιων συζητήσεων.

Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

Αποχωρώντας από το ξενοδοχείο «Hilton» οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης δήλωσαν: «Τέλος καλό, όλα καλά, η συμφωνία έκλεισε».

Αναμένονται εντός της επόμενης ώρας επίσημες ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το κείμενο της συμφωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, στο οποίο κατέληξαν η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις. Αύριο, θα τεθεί ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών του Κοινοβουλίου, ενώ την Πέμπτη το κείμενο το οποίο θα περιλαμβάνει δύο άρθρα θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

_____________________

Ενημέρωση 10/8

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το ΚΥΣΟΙΠ, λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία της διαπραγμάτευσης - Ευκλ. Τσακαλώτος: "Ελπίζουμε όλοι να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς" δήλωσε ο ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ελπίζουμε όλοι να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς δήλωσε ο ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

________________________________________________________________________________________

Στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα μεταφέρθηκαν οι αποφάσεις για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, καθώς διεκόπη η συνάντηση μεταξύ θεσμών  και των υπουργών Τσακαλώτου - Σταθάκη για να μεταβούν στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)