to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:29 | 31.05.2018

Πολιτική

Κλαίει ο Βουκεφάλας: Ο Τσίπρας μένει, ο Ραχόι φεύγει...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων το Μακεδονικό και τα επικείμενα συλλαλητήρια σε πόλεις της Μακεδονίας, η χαλάρωση των capital controls, η απεργία πείνας Κουφοντίνα, η απειλητική επιστολή στον τέως πρόεδρο του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου, η πολιτική κρίση στην Ιταλία, οι πολιτικές αναταράξεις στην Ισπανία (στα ψιλά...), η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Η ΝΔ οφείλει να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα για το θέμα της ΠΓΔΜ»

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ξεκαθαρίζει για ακόμα μία φορά ότι «προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση». (αναλυτικά)

 
 


«Δεν μας ανησυχεί η Ιταλία – Προχωράμε κανονικά στην καθαρή έξοδο»

«Η Ιταλία δεν μας ανησυχεί. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει» δηλώνει ο Ευ. Τσακαλώτος. (αναλυτικά


 

«Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018»

Εφικτός είναι ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με την εαρινή έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. (αναλυτικά)

 


 

Όλαφ Σολτς στο Reuters: Oι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες

«Στη βάση αυτών των δεδομένων θα ληφθούν και οι αποφάσεις για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους». (αναλυτικά)


 

Μειωμένη κατά σχεδόν 2 μονάδες σε σχέση με πέρυσι: Στο 20,8% η ανεργία τον Φεβρουάριο

Πριν από ένα χρόνο, το Φεβρουάριο του 2017, το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν στο 22,6%. (αναλυτικά)


 

«Οι εκπρόσωποι του παλαιού πολιτικού συστήματος να μην τρομοκρατούν ασφαλισμένους και συνταξιούχους»

«Κανείς δεν ξεχνά ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-2014, έκοψαν οριζόντια 11 φορές τις συντάξεις και παρέδωσαν τα ταμεία με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Νέα χαλάρωση των capital controls: Τι προβλέπει η απόφαση του ΥΠΟΙΚ

Στα 5.000 ευρώ απελευθερώνεται το όριο ανάληψης μετρητών. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ 2018, συζητήθηκε η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας -πορεία που επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε χθες για τη χώρα μας ο Οργανισμός- καθώς και η δυνατότητα της Ελλάδας να ολοκληρώσει άμεσα και χωρίς νέες επιβαρύνσεις το πρόγραμμα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο. (αναλυτικά)


 

Ανατράπηκαν οι ισχυρισμοί Κασιδιάρη: Η φωτογραφία με τη σημαία της Βέρμαχτ βρέθηκε στο κινητό του

Ο Κασιδιάρης είχε ισχυριστεί ότι η «Εφ.Συν.» είχε κάνει “φωτομοντάζ”, όμως στο δικαστήριο (29/5/2018) επιδείχτηκε η γνήσια φωτογραφία που τελικά βρέθηκε… στο κινητό του! (αναλυτικά)


 

Εγκαίνια δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας στα Ιωάννινα

«Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας είναι μια φιλόδοξη παρέμβαση που έχει στόχο να αναδιοργανώσει όχι μόνο το τοπίο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας από τα Ιωάννινα, όπου εγκαινίασε δύο ΤΟΜΥ. (αναλυτικά)

Διαθέσιμη από αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού

Ανοίγει αύριο το πρωί, Παρασκευή 1η Ιουνίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2018. (αναλυτικά)


 

«Έγινε εξαντλητική συζήτηση με την αυτοδιοίκηση. Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Βέροιας. (αναλυτικά)


 

Παρέμβαση Στ. Κοντονή μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για τη Λέρο

Επισήμανε την αναγκαιότητα επιβολής όλων των αναγκαίων μέτρων αφενός για την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών και αφετέρου για την άμεση και διαρκή στήριξη των κακοποιημένων παιδιών. (αναλυτικά)


 

Εξεταστική για την Υγεία: «Τα πολιτικά πρόσωπα φέρουν την ευθύνη»

Έναν ογκώδη φάκελο με 67 εκθέσεις ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, που προκάλεσε ένταση λόγω του εύρους και του βάρους των αποκαλύψεων, κατέθεσε ο από το 2014 επικεφαλής του Στ. Ευαγγελάτος στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία την περίοδο 1997-2014, κατά τη δεύτερη συμπληρωματική του κατάθεση, στην οποία ανέδειξε τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας εκείνης της περιόδου για την ζημία που υπέστη το Δημόσιο. (αναλυτικά)


 

Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Τρίτη. (αναλυτικά)


 

Δημιουργούνται τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρα Στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο.

Τη λειτουργία τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δεύτερη έκθεση ΚΑΛΟ, που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μετρό Συντάγματος. (αναλυτικά)


 

Συνεχίζεται το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τις αιτήσεις υπαγωγής για το δεύτερο κύκλο του καθεστώτος της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Ν. 4399/2016 (Αναπτυξιακός Νόμος) που μόλις έληξε. (αναλυτικά)


 

Με 34 εκατ. ευρώ ενισχύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)


 

Ενεργοποιείται το Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 30/05/18 – Αριθμός Φύλλου 1936) η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. (αναλυτικά)


 

10 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη ενέκρινε ο Αλ. Χαρίτσης

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για καθαρισμό και συντήρηση υδατορεμάτων καθώς και του δικτύου ομβρίων (συνολικού μήκους 300 χλμ.) του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)


 

ΟΑΣΑ: Σχέδιο αναδιάρθρωσης, εξυγίανσης και αναβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών

«Προκειμένου να απαντήσουμε αποτελεσματικά στις κοινωνικές ανάγκες της εποχής μας στον ΟΑΣΑ έχουμε επεξεργαστεί και έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, εξυγίανσης και αναβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης. (αναλυτικά)


 

650.000 ευρώ για την οργάνωση και τη λειτουργία των κατασκηνώσεων για άτομα με αναπηρίες

Εγκρίθηκε το κονδύλι. (αναλυτικά)


 

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι αποσπάσεις 785 εκπαιδευτικών

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι αποσπάσεις 785 εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις. (αναλυτικά)


 

Ενισχύσεις 370.000 ευρώ στους Δήμους Βιάννου, Έδεσσας και Μαλεβιζίου για την αντιμετώπιση ζημιών από την κακοκαιρία

Για την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής, με σκοπό την επιδιόρθωση ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία. (αναλυτικά)


 

Διασύνδεση Δωδεκανήσων, Κρήτης και Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτροδότησης

Τη διασύνδεση των Δωδεκανήσων με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτροδότησης, μέσω Κορίνθου και με σημείο σύνδεσης στην Κω ή την Ρόδο εισηγείται ο ΑΔΜΗΕ στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)