to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 31.01.2018

Διεθνή

«Αποκλίνετε από την εντολή του συνεδρίου»: Σφοδρή κριτική του προέδρου της νεολαίας του SPD για τη συμφωνία με το CDU για τις επανενώσεις

Επιπλέον, έκανε έκκληση στα μέλη της ηγεσίας του SPD που συμμετέχουν στις διαπραγματευτές με τους Χριστιανοδημοκράτες: «Εάν η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) δεν μετακινηθεί από τη θέση της στο προσφυγικό, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διακοπούν»


«Η εντολή του συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο θέμα της επανένωσης οικογενειών προσφύγων δεν εκπληρώθηκε με τη χτεσινή συμφωνία. Με την λεγόμενη “ρήτρα επιείκειας” το συνέδριο ζήτησε σαφέστατα μια ευρύτερη ρύθμιση από την ισχύουσα. Εάν δεν καταστεί δυνατό να αποκομίσουμε περισσότερα κατά τις διαπραγματεύσεις, θα πρέπει, εάν χρειαστεί, να διακοπούν (ενν. με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού). Αυτό μπορεί να γίνει ώστε να διασωθεί το γόητρο του κόμματος» είπε ο Kέβιν Κιούνερτ, πρόεδρος των Jusos, της νεολαίας του SPD, σε συνέντευξή του στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο «Deutschlandfunk» (DLF).

O 28χρονος σοσιαλδημοκράτης επέκρινε επίσης την ηγεσία του κόμματός του ότι προκάλεσε σύγχιση με τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τον (χτεσινό) συμβιβασμό (για το προσφυγικό) με τους Χριστιανοδημοκράτες και πρόσθεσε ότι «μερικές φορές απουσιάζει η ευαισθησία για μέλη τα οποία εκφράζουν σκεπτικισμό απέναντι σε αυτήν την διαδικασία. Στο θέμα της επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων δεν επετεύχθη ακόμα κάτι νέο», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κιούνερτ εξέφρασε πάντως την «βεβαιότητα ότι μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση επί του θέματος».

Τέλος, έκανε έκκληση στα μέλη της ηγεσίας του κόμματος του, τα οποία συμμετέχουν στις διαπραγματευτές με τους Χριστιανοδημοκράτες, να έχουν κατά νουν την πιθανότητα της διακοπής των συνομιλιών εάν δεν είναι εφικτή η συμφωνία σε βασικά θέματα : «Εάν η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) δεν μετακινηθεί από τη θέση της στο προσφυγικό θα πρέπει να διακοπούν», τόνισε στο DLF.

Υπενθυμίζεται ότι Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), συμφώνησαν χτες στο θέμα της επανένωσης οικογενειών προσφύγων με περιορισμένo καθεστώς προστασίας, αλλά η συμφωνία τους ερμηνεύεται πολύ διαφορετικά από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: SPD

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)