to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 12.04.2016

Πολιτισμός

ΚΕΘΕΑ Διάβαση: Μουσική παράσταση για τη ζωή και την αξιοπρέπεια

Δευτέρα 18 Απριλίου


Μουσική παράσταση για τη ζωή και την αξιοπρέπεια

 

Από το Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

σε συνεργασία με την 6η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας

τον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ

με την υποστήριξη των Λεσχών Φιλίας (ΛΕ.ΦΙ.) της 6ης Δημοτικής Κοινότητας

Δευτέρα 18 Απριλίου

συλλογή φαρμάκων από τις 18.30/ μουσική παράσταση στις 20.00)

 

 

«Ούτε μια φορά δεν είπα: Θα πεθάνω. Είδα κομμένα δέντρα που μάχονταν ν’ ανθίσουνε μέσα σε σκοτεινούς τάφους. Είδα πληγωμένα θεριά που παλεύανε ίσαμε την ύστατη πνοή τους να ζήσουνε. Μα σαν τη βουλή του ανθρώπου να παλεύει για τη ζωή, δε γνώρισα άλλη.»

Διδώ Σωτηρίου, Ματωμένα Χώματα

 

Οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή, μια πάλη που οι πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών γνωρίζουν καλά, γιατί τη δίνουν καθημερινά. Και όλοι όσοι παλεύουν μιλάνε την ίδια γλώσσα. Πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών επικοινωνούν το ίδιο μήνυμα με αυτό των προσφύγων, της θέλησης για ζωή και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με την 6η Δημοτική Κοινότητα, τον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ και την υποστήριξη των Λεσχών Φιλίας (ΛΕ.ΦΙ.) της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, μαζεύει φάρμακα σε μια εκδήλωση στήριξης στον αγώνα των προσφύγων παρουσιάζοντας μια καλλιτεχνική παράσταση με ζωντανή μουσική και χορό για την ιστορία του ρεμπέτικου, το τραγούδι της ελληνικής προσφυγιάς.

 

Η συλλογή φαρμάκων θα γίνεται στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ από τις 18.30.

Φάρμακα παιδιατρικά, αντιβηχικά, παυσίπονα, αντιβιώσεις, αντιπυρετικά, παστίλιες για το λαιμό.

Τα φάρμακα θα διατεθούν για τις ανάγκες προσφύγων μέσω του PRAKSIS.

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μία παράσταση από την ομάδα μουσικής της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με τραγούδια που ερμηνεύονται από ζωντανή ορχήστρα με τη φιλική συμμετοχή της Μαίρης Δεναξά. Στο αναλόγιο, αφηγητής διαβάζει κείμενα για την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ένας φόρος τιμής στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, από την πολεμική που δέχτηκε ως την αποδοχή του ως αυτονόητο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Συμμετέχει η ομάδα χορού του Πολιτιστικού Στεκιού της ΔΙΑΒΑΣΗΣ.

 

 

 

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)