to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:01 | 17.11.2013

πηγή: 902.gr

Κοινωνία

Κεφαλονιά: Νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Σε προανάκριση με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» καλούνται από το Λιμενικό τουλάχιστον 15 στελέχη του ΠΑΜΕ σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας την 1η Μάη.


Το νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη» έρχεται μετά την ενόχληση εφοπλιστή επειδή λόγω της απεργίας δεν απέπλευσε πλοίο. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι εφοπλιστές έχουν αφήσει τα δύο νησιά σε συγκοινωνιακή απομόνωση.

Την τρομοκρατική ενέργεια καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης (τέσσερις από τους διωκόμενους είναι από την ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο οργανωτικός γραμματέας), υπογραμμίζοντας ότι « η υπόθεση δεν ανοίγει τυχαία τώρα. Πανελλαδικά η κυβέρνηση επιβάλλει το δόγμα του "νόμος και τάξη", μαζί με τα μονοπώλια και την ΕΕ, γιατί είναι διαρκείας η φοροληστεία, η ανεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία - Παιδεία και έρχονται πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με το βούρδουλα, γιατί το καρότο έχει τελειώσει». Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης. Να τσακιστεί το δόγμα του "νόμος και τάξη", που επιβάλλουν τα μονοπώλια σε συνθήκες κρίσης, ανεξάρτητα από το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται».

Στην ανακοίνωση καλούνται τα σωματεία του νομού, οι μαζικές οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη. Να πάρουν θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να απαιτήσουν την άμεση απαλλαγή των διωκόμενων. Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ εξουσιοδοτεί το νέο ΔΣ να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)