to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 09.11.2023

Κοινωνία

ΚΕΕΡΦΑ: Οριστική η καταδίκη του φασίστα Παπαδιονυσίου της Propatria

Απορρίφθηκε η έφεση του φασίστα Μάριου Παπαδιονυσίου της Propatria, με αποτέλεσμα να τελεσιδικήσει η υπόθεση της συμμετοχής του στην επίθεση της 3/10/21 σε βάρος της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο.


Όπως ενημερώνει η ΚΕΕΡΦΑ:

Ο Μ. Παπαδιονυσίου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με τη διαδικασία του αυτόφωρου σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοκατοχή και διατάραξη κοινής ειρήνης. Η ποινή του επιβεβαιώθηκε σήμερα, 9/11/23, καθώς ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να υποστηρίξει την έφεσή του.

    Πρόκειται για μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, που με την άμεση κινητοποίησή του στις 4/10/21 έδειξε ότι στο Ν. Ηράκλειο δεν χωράνε οι φασίστες. Η κινητοποίηση έφερε δημοσιότητα στην επίθεση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο επικεφαλής της επίθεσης. Στη δίκη αναδείχθηκε ο χρυσαυγίτικος τρόπος δράσης, όπως είναι γνωστός από τη δίκη της ΧΑ: οργανωμένη επίθεση πολλών ατόμων, με σχέδιο και ρόλους, με σκοπό να προκαλέσουν ζημιά στα θύματα, χτυπώντας στο κεφάλι.


    Αναδείχθηκε από τις καταθέσεις ότι ο πρώην χρυσαυγίτης Παπαδιονυσίου ήταν επικεφαλής του τάγματος που έστειλε 4 άτομα στο νοσοκομείο, καθώς πρωταγωνίστησε στον ξυλοδαρμό και τις καταστροφές, ενώ ήταν αυτός που έδωσε το παράγγελμα λήξης και χαιρέτισε ναζιστικά.

Τις ίδιες μέρες, μετά από καταγγελία των δικηγόρων Κ. Παπαδάκη και Θ. Καμπαγιάννη, είχε γίνει παραγγελία από τον εισαγγελέα εφετών Β. Πλιώτα να διερευνηθεί η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Αργότερα συνελήφθη και δεύτερος δράστης της επίθεσης, επίσης πρώην μέλος της ΧΑ, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από τα θύματα.

Η Propatria είναι η οργάνωση που την 1/11/23 επιτέθηκε, ξανά δολοφονικά, σε αντιφασίστες στο Μοναστηράκι με σκοπό να τους κάψει. Το αντιφασιστικό κίνημα είχε μόλις αποτρέψει την προσπάθεια των φασιστών για διεθνή φασιστοσύναξη στο Νέο Ηράκλειο, παρά τις πλάτες που τους έκανε η αστυνομία. Ωστόσο η επίθεση στο Μοναστηράκι δείχνει ότι η φασιστική απειλή είναι υπαρκτή.

Συνεχίζουμε τη μάχη να τσακιστούν τα τάγματα εφόδου στο Νέο Ηράκλειο και σε κάθε γειτονιά. Διεκδικούμε να προχωρήσουν οι έρευνες για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Συνεχίζουμε την αντιφασιστική δράση!

Επόμενος σταθμός η αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 12/11 στις 4μμ στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα ενάντια στις επιθέσεις φασιστών σε μαγαζιά μεταναστών στην Οδό Αχαρνών.


tags: ΚΕΕΡΦΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)