to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 22.12.2021

Κοινωνία

Καβάλα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες εργαζόμενοι στην Kavala Oil

Ελεύθεροι οι 17 συλληφθέντες εργαζόμενοι από την ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Kavala Oil, στην Καβάλα - Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια - Ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ - Στο νοσοκομείο ένας εργαζόμενος


Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα, με εντολή του εισαγγελέα, οι συνολικά 17 συλληφθέντες εργαζόμενοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων, που κατηγορούνταν για τα χθεσινά επεισόδια στις χερσαίες εγκαταστάσεις των πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις και σύμφωνα με συνδικαλιστές προχ'ωρησαν σε προσαγωγές εργαζομένων που περιφρουρούσαν τον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια απολύσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν πολύ νωρίς χθες το πρωί από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων της Energean Kavala, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου εκατόν είκοσι εργαζόμενοι. 

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο σε βάρος των δεκαεπτά συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, τις παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση. Αρχικά συνελήφθησαν δέκα άτομα και στη συνέχεια άλλα επτά. 

Στη συνέχεια πενήντα περίπου εργαζόμενοι από τους συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παρέμειναν για ώρα σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Οι δεκαεπτά συλληφθέντες διανυκτέρευσαν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας.  Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνάδελφοί τους συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή τους και ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων τους, ενώ η αστυνομία δεν δίστασε να προβεί σε ρίψη δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, με αποτέλεσμα ένας εκ των εργαζομένων να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Η δήλωση της Τ. Ελευθεριάδου, βουλεύτριας Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Κ. Αρβανίτης: Έταξαν Νόμο και Τάξη - Κυβερνούν με καταστολή και δακρυγόνα σε εργαζόμενους

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μίλαγε κάποτε για Νόμο και Τάξη, όμως είναι πια σαφές ότι εννοούσε τον δικό του νόμο, για τη δική του τάξη.

Είναι απαράδεκτο αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούνται ωςαπεργοσπαστικός μηχανισμός για λογαριασμό μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων, πόσο μάλιστα ενάντια σε εργάτες που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία. Απαράδεκτο να συμβαίνουν όλα αυτά σε μια επιχείρηση για την οποία έχει αποφασιστεί γενναία χρηματοδοτική στήριξη με την εγγύηση της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και απευθείας με χρήματα των φορολογουμένων, με στόχο, μεταξύ άλλων τη στήριξη της απασχόλησης και των εργαζομένων.

Η καταστολή και αυθαιρεσία στην Καβάλα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το μίσος που τρέφει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης για τους εργαζόμενους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες εργαζόμενους που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να στοιχειοθετηθεί σε βάρος τους κατηγορία.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους απέναντι σε μια εργοδοσία που θέλει να τους στερήσει δικαιώματα και μια κυβέρνηση που αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους παίρνει το μέρος της εργοδοσίας ασκώντας βία και τρομοκρατώντας τους στον χώρο εργασίας τους με επικίνδυνες πρακτικές». 

tags: Καβάλα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)