to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κάτω τα χέρια από τα θαλασσοδάνεια των καναλιών...

Η σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας τάζει στους καναλάρχες της ότι όταν θα βγει κυβέρνηση θα παραμείνει αδιασάλευτη η ασύδοτη τάξις της διαπλοκής 40 χρόνων και θα τους χαρίσει τα εκατομμύρια δάνεια που έχουν λάβει και αδυνατούν να εξυπηρετούν.


«Κάτσε παπα Χαράλαμπε, σήκω Μπάμπη» αυτό ήταν το εύρημα του παπα - Χαράλαμπου σε ένα ορεινό χωριό στα σύνορα Άρτας - Τρικάλων, για να ισορροπεί μεταξύ του κοσμικού και του ιεραρχικού του ρόλου.

Το πρωί ήταν ο σεβάσμιος ιεράρχης του χωριού που φρόντιζε τον εκκλησιασμό των συγχωριανών του και το βράδυ διασκέδαζε, κάπνιζε και χόρευε χωρίς τύψεις στο καφενείο και στα πανηγύρια του χωριού.

Το ίδιο εύρημα φαίνεται να έχει υιοθετήσει η Ν.Δ., η οποία επιχειρεί να ασκεί εξουσία λειτουργώντας από τη μια ως Μπάμπης, σκιώδης κυβέρνηση στο εσωτερικό, μέσω των μηχανισμών του κράτους μποϊκοτάροντας με κάθε τρόπο όποιες αλλαγές προωθούνται, εκθέτοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τη χώρα στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, ως παπα - Χαράλαμπος προσπαθεί να ισορροπεί στον θεσμικό ρόλο της σοβαρής και υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι από τη μία, η σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας τάζει στους καναλάρχες της ότι όταν θα βγει κυβέρνηση θα παραμείνει αδιασάλευτη η ασύδοτη τάξις της διαπλοκής 40 χρόνων και θα τους χαρίσει τα εκατομμύρια δάνεια που έχουν λάβει και αδυνατούν να εξυπηρετούν.

Ντ. Μπακογιάννη: «Κατάφωρη παρέμβαση στην ελευθεροτυπία. Θα καταργήσουμε το νόμο βεβαίως»! Ν. Δένδιας: «Προδήλως και προφανώς!» (ΣΚΑΪ)

Καταγγέλλει η Ν.Δ. για αντιδημοκρατικότητα και ολοκληρωτισμό, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις άδειες, τη στιγμή που δεν συναινεί στη σύσταση του ΕΣΡ, ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός μέσω αυτού.

Παρασκηνιακά δουλεύοντας αγόγγυστα, περιμένουν να επιστρέψουν ως σωτήρες και πάλι... Πίσω από τα κεντροδεξιά ράσα του Κυριάκου, οΣαμαράς, ενώ από της Φώφης το σοσιαλιστικό, μεταβαίνουν με βήματα γοργά, στο νεοφιλελεύθερο κέντρο, καθώς ο έγκριτος συνταγματολόγος ερμηνεύει το πολιτικό σύμπαν με βάση το προσωπικό του συμφέρον.

Στην αποκλειστική συνέντευξή στο Megaτους ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι είναι «αντισυνταγματική» και σχεδόν αντιδημοκρατική, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, αφού το Σύνταγμά μας είναι προσανατολισμένο στον δικομματισμό (!) Ενώ αποκαλύπτει την τυχοδιωκτική πολιτική συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ καθώς ομολογεί κυνικά ότι καιροσκοπικά είχαν προτείνει πέρσι την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών γιατί ήταν σίγουροι ότι θα έπεφτε η τότε κυβέρνηση και θα ονειρευόντουσαν κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφορούμενοι από άκρατο ρεβανσισμό αρνούνται την παραμικρή συναίνεση. Η Ν.Δ. υψώνει τείχος προστασίας στους ημέτερους καναλάρχες και τραπεζίτες στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που πέρυσι είχε εισηγηθεί.

Όλες οι συμμορίες είχαν ένα κώδικα σιωπήςέτσι και οι εγχώριες. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, καναλάρχες, τραπεζίτες... «δεν γνωρίζουν, δεν απαντούν» στην εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται μόνο με την επωνυμία της μια εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει δανεικά και αγύριστα, για σχεδόν πάντα... αρκεί να τη λένε ΔΟΛ.

Τόσο καλά τα πήγε ο Κυριάκος στο Λονδίνο, ώστε μετά το άδειασμα που έφαγε, ειδικά από τον Ντράγκι αναγκάστηκε να βγει ο έγκυρος «πολιτικός αναλυτής» κατά ΣΚΑΪ, Τάκης Θεοδωρικάκος, να τα μαζέψει... και τα έκανε χειρότερα!

Ο πρώην δημοσκόπος της GPO (με γνωστές επιτυχίες στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών) και νυν σύμβουλος στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη παραδέχθηκε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ, ευθαρσώς, ως άξιος επαγγελματίας:

«Δεν είναι πρόβλεψη οι δημοσκοπήσεις», «δεν θα δεις το εκλογικό αποτέλεσμα» είπε, αναιρώντας το κυρίαρχο επιχείρημα της Ν.Δ., με το οποίο ζητάει καθημερινά εκλογές.

Δευτερόλεπτα πριν ο ίδιος είχε υποστηρίξει: «Δεν μπορείς να είσαι σύμβουλος στρατηγικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην παίρνεις υπ’ όψιν σου αξιόπιστα και αντικειμενικά δεδομένα που προκύπτουν από τις μετρήσεις». Μόνο που τα «αξιόπιστα και αντικειμενικά δεδομένα» προφανώς δεν αφορούν το εκλογικό αποτέλεσμα!

Α... ρε παπα - Χαράλαμπε, ελπίζω να ζεις, να χαρείς τις δόξες. Το «κόλπο» σου, επικοινωνιακή στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)