to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καθαρές κουβέντες. Μπορείτε;

Τα δημοσιεύματα της Κυριακής περί παραποίησης των στοιχείων για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ είναι εξαιρετικά σοβαρά.


Γιατί με βάση τα στοιχεία αυτά πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν τη δημόσια υγεία και την οικονομική ζωή του τόπου. Δεν είναι λογικό, ο Τσιόδρας να εμφανίζεται ήσυχος για τη Θεσσαλονίκη, λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει υγειονομική κρίση στην πόλη.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο ΕΟΔΥ βαρύνεται όντως με παραποίηση των στοιχείων και ή κυβέρνηση τον καλύπτει.

Ή τα δημοσιεύματα είναι κατασκευασμένα, όπως δήλωσε ο Στ. Πέτσας, οπότε ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση οφείλουν να κινηθούν νομικά.

Αντί γι’ αυτό, όμως, η κυβέρνηση περιορίζεται σε δηλώσεις ότι «η διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων βλάπτουν την κοινή προσπάθεια...».

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που, σε πρώτη φάση, πίστωσε στον εαυτό της θριάμβους και, σε δεύτερη, κατηγόρησε τους πολίτες για ανευθυνότητα. Που παράτησε το ΕΣΥ στην τύχη του, μιλώντας αναίσχυντα για «πεταμένα λεφτά». Που κρύβει τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Τώρα που τα πράγματα ξέφυγαν, επικαλείται την κοινή προσπάθεια.

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκονται οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος χρεώνει στην κυβέρνηση σοβαρά λάθη και παραλείψεις. Αλλά από αυτό δεν θα τους σώσουν ούτε τα μισόλογα ούτε η λίστα Πέτσα. Οφείλουν να δώσουν τίμιες και καθαρές εξηγήσεις. Αν, φυσικά, είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)