to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καταλύτης το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στην τακτική του "ώριμου φρούτου", παρ' ότι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει. Το νέο κόμμα της Αριστεράς προβάλλει ως δύναμη θετικής επιλογής και ελπίδας για τους πολίτες.


Πανικόβλητη για την επικείμενη ήττα της, η Ν.Δ. επενδύει στον φόβο με κάθε τρόπο. Στη μαύρη προπαγάνδα της συνεπικουρούν ορισμένα μέσα ενημέρωσης του ευρωπαϊκού συστήματος, με προεξάρχοντα εκείνα του κλίματος Μέρκελ. Δεν διστάζουν μάλιστα να διαστρεβλώνουν ειδήσεις που δημοσιεύονται στην Ελλάδα, με σκοπό αυτές να επανεισάγονται... διορθωμένες και να γίνονται θέμα στα δελτία των οκτώ. Πρόκειται για βάναυση επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με την τακτική των "αντιδάνειων" ειδήσεων.

Η μαύρη προπαγάνδα παρουσιάζει με καρικατούρες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο είναι μεγάλες οι διαφορές με το 2012. Τώρα ολοένα και περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι διαλύουν τη μαύρη προπαγάνδα, αναγκάζοντας και εγχώριους θεσμικούς παράγοντες, όπως την Τράπεζα της Ελλάδος, να πάρουν αποστάσεις από την αδίστακτη και απελπισμένη προπαγάνδα του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος.

Με τη διαφαινόμενη διάσπαση - διάλυση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. εμφανίζεται ως ο μοναδικός πυλώνας εκπροσώπησης του μνημονιακού συστήματος. Δίνει εξετάσεις και εξ ανάγκης αυτο-αποκαλύπτεται! Χθες ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος απερίφραστα χαρακτήρισε αναγκαία τη μείωση των συντάξεων. Η Μισέλ Ασημακοπούλου είπε ότι το e-mail Χαρδούβελη θα έρθει μετεκλογικά για ψήφιση στη Βουλή, όταν κερδίσει η Ν.Δ.! Ίδια κι απαράλλαχτη είναι και η στάση της νέας εκπροσώπου της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. δεν δίνει μάχη για να κερδίσει, αλλά για να καταγραφεί στα κατάστιχα των πιστωτών ως η μοναδική δύναμη εκπροσώπησής τους. Δίνει προεκλογικά τη μάχη με το σύμπλεγμα του "καλού μαθητή", προσδοκώντας να μην μετατραπεί η εκλογική συντριβή της σε πολύχρονη αποσύνθεση του συντηρητικού χώρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στην τακτική του "ώριμου φρούτου", παρ' ότι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει. Το νέο κόμμα της Αριστεράς προβάλλει ως δύναμη θετικής επιλογής και ελπίδας για τους πολίτες. Κι αυτή η επιλογή αποκτά συνεχώς νέες συναινέσεις στην κοινωνία, στις λαϊκές και τις μικρομεσαίες τάξεις, που συνειδητοποιούν ότι μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας μπορεί να ανακόψει τον κατήφορο της λιτότητας. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και σε ευρωπαϊκά κέντρα. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο έγκυρα έντυπα του ευρωπαϊκού χώρου, οι Financial Times και το Spiegel, προειδοποιούν πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας είναι ρεαλιστική, είναι η πρόταση ενός "νέου new deal" για ολόκληρη την Ευρώπη.

Απέναντι, λοιπόν, σ' αυτή την κοινωνική αποδοχή αλλά και την ευρωπαϊκή εμβέλεια του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. πολιτεύεται με το κρυφό e-mail και βουλιάζει στη μαύρη προπαγάνδα. Η σύγκριση των δύο κοινωνικών - πολιτικών πόλων που συγκρούονται σ' αυτές τις εκλογές, αφενός της Ν.Δ., που υπερασπίζεται το Μνημόνιο και τη λιτότητα, και αφετέρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει σε ευρείες συμμαχίες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προδικάζει την έκβαση της εκλογικής μάχης. Είμαστε τόσο μακριά, όσο και κοντά στην ημέρα των εκλογών. Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, η εναρκτήρια ομιλία Τσίπρα και η εμπνευσμένη συμμετοχή χιλιάδων συνέδρων από ολόκληρη τη χώρα, αποτελούν σημαντικό πολιτικό γεγονός, που σηματοδοτούν την ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού της προεκλογικής αλλά και της κυβερνητικής προετοιμασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)