to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 20.11.2018

πηγή: ΣτοΚόκκινο

Κοινωνία

Καταλήψεις σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό με εθνικιστικό πρόσημο

Μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζουν τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη στην Θεσσαλονίκη με θέμα την εναντίωση στην Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας 10 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη στην δυτική Θεσσαλονίκη τα περισσότερα εντοπίζονται στην Σταυρούπολη.


 Σταυρούλα Πουλημένη 

Η οργανωτική ετοιμότητα μαθητών που προχωρούν σε καταλήψεις με έτοιμα πανό και συνθήματα, αποφάσεις που συνήθως παίρνονται χωρίς συνέλευση δείχνουν την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στην περιοχή που προσπαθούν μετά και την εξάλειψη συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό να στραφούν προς τα σχολεία κυρίως των δυτικών συνοικιών διοχετεύοντας εκεί τον ρατσιστικό και εθνικιστικό τους λόγο. 


Το μεσημέρι της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και πορεία μαθητών στην οδό Λαγκαδά οι οποίοι με πανό και συνθήματα φώναζαν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.
 
Υπό κατάληψη σήμερα τελούσε το 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, το 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου,το 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου, το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Σοχού. Έληξε η κατάληψη στο ΓΕΛ Ευκαρπίας και στο 2ο Γυμνάσιο της περιοχής καθώς και στο 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης. 
 
Οι καταλήψεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε κάποια σχολεία ενώ αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις αυτές μεταφέρονται και σε άλλα σχολεία.
Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο Ευθύμης Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικός το μεγάλο πρόβλημα σημειώνεται σε σχολικές μονάδες με υποβαθμισμένο κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον.

«Έχω την εντύπωση ότι όσο περισσότερο υποβαθμισμένο είναι το τοπίο και όσο περισσότερο υποχωρούν ζητήματα πρόνοιας στις περιοχές αυτές βρίσκουν προνομιακό έδαφος ακροδεξιές ομάδες να αναπτυχθούν. Έχουν βρει ένα πεδίο που τους παραχωρήθηκε, παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε οικογενειακό επίπεδο μεταδίδουν ευθύνες σε πρόσωπα και καταστάσεις διαφορετικά από εκεί που θα έπρεπε» σημειώνει ενώ παράλληλα ανέφερε ότι εκτός από τα πανό που εμφανίζονται σε κάποια σχολεία διακινούνται και φυλλάδια με τα γνωστά συνθήματα περί Μακεδονίας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)