to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 02.01.2013

Οικονομία

Κατά 241 δισ. αυξήθηκε το 2012 η περιουσία των υπερ-πλουσίων

Το 2012 ήταν ένα έτος που σημαδεύτηκε από δημοσιονομική λιτότητα, υφέσεις, και φόβους, είτε για τη διάλυση της ευρωζώνης, είτε την πτώση των Ηνωμένων Πολιτειών στον «δημοσιονομικό γκρεμό».


Ωστόσο, μία πληθυσμιακή ομάδα που δεν επλήγη από την κρίση ήταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων που τηρεί το πρακτορείο Bloomberg, αύξησαν τη συνολική τους περιουσία κατά 241 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναλογεί περίπου στο 77% του ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2011.

Η περιουσία των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αποτιμούταν στα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ μονάχα 16 από τους εν λόγω δισεκατομμυριούχους κατέγραψαν ζημίες εντός του περασμένου έτους.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει ο μεξικανός επιχειρηματίας Κάρλος Σλιμ, ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 21,6% εντός του 2012, με τον πλούτο του να υπολογίζεται πλέον στα 75.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην δεύτερη θέση κατατάσσεται ο αμερικανός Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου αποτιμάται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 62.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλαγή υπήρξε στην τρίτη θέση της λίστας, όπου ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ αντικαταστάθηκε από τον ισπανό επιχειρηματία Αμάνσιο Ορτέγκα, ο οποίος απήλαυσε τα μεγαλύτερα κέρδη κατά το περασμένο έτος, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 63%, ήτοι 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο Μπάφετ καταπέφτει πλέον στην τέταρτη θέση, με περιουσία 47,9 δισ., ενώ την πρώτη πεντάδα δισεκατομμυριούχων συμπληρώνει ο ιδρυτής της αλυσίδας IKEA, σουηδός Ίκβαρ Κάμπραντ.


Ποιος ξέρει να μετράει;


Και του χρόνου!


Για το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg δείτε εδώ.


Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)