to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:41 | 10.09.2013

Κοινωνία

Καμπάνια «παιδεία για όλους» στα Εξάρχεια

Χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι την Κυριακή 15-9-2013 από τις 5:00 μ.μ. και μετά στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (στον αριθμό 39)


 

Η αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκει την παιδεία σε διάλυση, τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποιήσεις αλλά και πολλές οικογένειες είτε να δυσκολεύονται είτε ακόμα και να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε σχολικά είδη. 

Ως επιτροπή για μια «Παιδεία για όλους» Εξαρχείων σκεφτήκαμε ότι πρέπει να οργανώσουμε πρακτικά βήματα που από τη μια θα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης και από την άλλη θα αποτελούν πράξεις σύνδεσης των διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας που αγωνίζονται ενάντια στις συνέπειες και τις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανατροπής της.

Ενας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση  είναι και αυτή η  καμπάνια αλληλεγγύης με στόχο την εξασφάλιση σχολικών ειδών για κάθε παιδί.

Καλούμε λοιπόν όλες και όλους για συγκέντρωση σχολικών ειδών (μολύβια, τσάντες κ.λπ. και ειδών αθλητικού ρουχισμού) που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, από χαρτοπωλεία, super market κ.λπ. Όλα τα προσφερόμενα είδη μπορείτε να τα φέρετε απευθείας στο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι που διοργανώνεται την Κυριακή 15-9-2013 από τις 5:00 μ.μ. και μετά στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (στον αριθμό 39) ή πριν από αυτό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων, Καλλιδρομίου 54, την Παρασκευή 5-10 μ.μ. και το Σάββατο 12 μ.-3 μ.μ.

Μέσα στο κλίμα διάλυσης του εκπαιδευτικού συστήματος που βρίσκει φέτος το άνοιγμα των σχολείων, μια τέτοιου είδους καμπάνια θα μπορούσε να πάρει και τη μορφή αλληλεγγύης στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε κάθε γονιό, εργαζόμενο, εκπαιδευτικό ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μια πετυχημένη καμπάνια αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με γενικό τίτλο και μήνυμα μας το «παιδεία για όλους», συσφίγγοντας έτσι τις σχέσεις μας με τις ανάγκες της κοινωνίας και οργανώνοντας τη συλλογική αντιμετώπισή τους στο δρόμο για τη συνολική ανατροπή κυβέρνησης – Τρόικας – μνημονίων. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)