to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 29.04.2019

Πολιτική

Καμπανάκι Αντώναρου στη ΝΔ: Αν ο ψηφοφόρος θελει να πάει στα άκρα ψήφίζει το ορίτζιναλ κι όχι την ιμιτασιόν

"Η συντριβή του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία απέδειξε πως όταν ο ψηφοφόρος θέλει να πάει ακροδεξιά πηγαίνει στην γνήσια και όχι στην ιμιτασιόν" σχολιάζει στον λογαριασμό του στο facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπός της κυβέρνησης της ΝΔ


"Η συντριβή του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία απέδειξε πως όταν ο ψηφοφόρος θέλει να πάει ακροδεξιά πηγαίνει στην γνήσια και όχι στην ιμιτασιόν" σχολιάζει στον λογαριασμό του στο facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ε. Αντώναρος, με αφορμή την κατάρρευση του “αδελφού” κόμματος της ΝΔ.

Μερικές απλές και συγκεκριμένες αλήθειες για τις εκλογες στην Ισπανία:

() Καθαρός ΝΙΚΗΤΗΣ -- μπροστα με διαφορά από όλα τα αλλα κόμματα -- αλλά όχι θριαμβευτής είναι οι Σοσιαλιστες. Θα σχηματίσουν κυβερνηση με τη συμμετοχή των Ποντεμος ( που έχασαν δύναμη!!) και τη στήριξη μικρων κομμάτων.

() ΣΥΝΤΡΙΒΗ υπέστη το άλλοτε κραταιο κεντροδεξιό κόμμα που έχασε τη μιση του επιρροή, επεσε κατω από το 20% και περιορίστηκε σε λιγότερους από τους μισούς βουλευτές. Εκανε το λάθος να στραφει προς τα δεξιά για να ανακόψει την ακροδεξιά κι απέτυχε. Συνέβη αυτό που λέω και για την Ελλαδα: Αν ο ψηφοφόρος θελει να πάει στα άκρά ψήφίζει το ορίτζιναλ κι όχι την ιμιτασιόν.

() Η άκρα δεξιά μπηκε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ στην ισπανική Βουλή για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Κανείς δεν πρέπει να συνεργασθει μαζι τους. Για να δούμε.

Τελικά συμπέρασματα:

1. Αλλάζει ριζικά ο χάρτης των πολιτικων δυνάμεων στην Ισπανια.

2. Το αποτελεσμα είναι μια πρόγευση για το πως θα ψηφίσουν οι Ισπανοί στις ευρωεκλογές αλλά και για τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου όπου το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα προβλέπεται να υποστεί καθίζηση ( Σημ: η τελευταία δημοσκόηπηση στη Γερμανία που δημοσιεύεται σήμερα προβλέπει πτωση των Χριστιανο-δημοκρατών στο 27%).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)