to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 15.10.2022

Πολιτική

«Καμιά μόνη, καμιά λιγότερη»: Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αχαΐας για την έμφυλη βία

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα Παλαιά Σφαγεία η ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας “Καμία μόνη, καμία λιγότερη”, με θέμα την έμφυλη βία.


Την εκδήλωση άνοιξε η ομάδα Derida παρουσιάζοντας την performance   femicide τιμώντας τη μνήμη  των γυναικών και κοριτσιών που δολοφονήθηκαν λόγω του  φύλου τους, στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλεύτρια Αχαΐας και Τομεάρχισσα Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Αντιστράτηγος ε.α, ο Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και ο Στρατούλιας Γιάννης, ψυχίατρος.

Στη συζήτηση παρενέβησαν ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης μας.

Η Ράνια Σβίγκου μίλησε για τους λόγους που κρίνεται επιβεβλημένο να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας και ανέφερε  πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει τη σχετική τροπολογία την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απορρίψει ήδη δύο φορές. Στη συνέχει αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης και βελτίωσης του υποστηρικτικού πλαισίου στήριξης για τα θύματα της έμφυλης βίας.

Η Σία Αναγνωστοπούλου έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του γυναικείου κινήματος.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη αναφέρθηκε στις γυναίκες πρόσφυγες, που είναι πολλαπλά ευάλωτες, οι οποίες γίνονται θύματα έμφυλης βίας σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να την καταγγείλουν.

Ο Αθανάσιος Ζούπας ανέλυσε το νομικό πλαίσιο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναφέρθηκε στο δίκτυο αρωγής θυμάτων που έχει δημιουργήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

Ο Γιάννης Στρατούλιας  έκανε μια κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος.

Μετά τις ομιλίες ο βουλευτής Κώστας Μάρκου άνοιξε τον κύκλο των παρεμβάσεων φορέων και συλλογικοτήτων. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)