to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 05.06.2020

Οικονομία

Καμία απάντηση από την κυβέρνηση για το θέμα της κρατικής βοήθειας χωρίς εγγυήσεις προς την Aegean

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η Π. Πέρκα σχετικά με κρατική ενίσχυση της Aegean χωρίς εγγυήσεις για το Ελληνικό Δημόσιο


Κρατική ενίσχυση της Aegean χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο, είναι το θέμα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση για το θέμα, αλλά από πλήθος δημοσιευμάτων φαίνεται ότι πράγματι η Aegean θα λάβει ισχυρή κρατική βοήθεια της τάξης των 400 εκ. ευρώ. Επιπλέον, από δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, αλλά και του Υπουργού Ανάπτυξης, είναι εμφανές ότι το θέμα του να λάβει το κράτος μετοχές της εταιρείας ως εγγύηση δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης.

«Είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν αυτός που ζητά την κρατική βοήθεια, να βάζει και όρους στη διαχείριση των εκατομμυρίων που θα δοθούν.  Γιατί άραγε η Κυβέρνηση το δέχεται ακρίτως, χωρίς ανταλλάγματα και εγγυήσεις, ενώ την ίδια ώρα έχουμε τα παραδείγματα μεγάλων αεροπορικών εταιριών, όπου θεωρείται αναγκαία η συμμετοχή του κρατικού παράγοντα στο Διοικητικό Συμβούλιο;», τονίζει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως στην Ελλάδα, φαίνεται ότι η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην αεροπορία, αλλά προχωράει σε αποσπασματικές ρυθμίσεις (vouchers αντί για επιστροφή χρημάτων στους επιβάτες της Aegean, αποζημίωση 20 ευρώ συν ΦΠΑ ανά προσφερόμενη θέση για εμπορικές πτήσεις και άγονες γραμμές κτλ).  

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)