to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 11.08.2017

Κοινωνία

Καλύτερη η κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών - Σε ύφεση η φωτιά στο Βροντερό Φλώρινας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται σήμερα η «μάχη των πυρκαγιών» καθώς όσες φωτιές είναι ακόμα σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένες, χωρίς ενεργά μέτωπα και αντιμετωπίζονται από επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.


Συνολικά, στο 24ωρο από ώρα 06:00 της 10-08-2017 έως 06:00 της 11-08-2017, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά στα Κύθηρα παραμένει υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης, παρά το γεγονός ότι αποδεσμεύτηκαν και άλλες δυνάμεις χτες. Υπάρχουν μόνο μικροεστίες στα καμμένα, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα. «Ανοιχτές», αλλά χωρίς να εμπνέουν ανησυχία, παραμένουν μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές στο Τσεκούρι Πάργας, στις Μαριές- Στενίτης Ζακύνθου, στο Νεοχώρι Γορτυνίας, στο Βροντερό Φλώρινας και στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Η πυρκαγιά στην Καισαριανή είναι ουσιαστικά υπό έλεγχο, αλλά παραμένουν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα για να σβήνουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στα Αμπέλια Αγρινίου, στην Πρέβεζα και στο Μαζαράκι Ηλείας. Σε ότι αφορά την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, 'Αρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτία, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, και στα νησιά Κρήτη, Σκύρο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κύθηρα.

Σε ύφεση η φωτιά στο Βροντερό

  Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η φωτιά είναι έρπουσα, καίει θαμνώδεις εκτάσεις κέδρου και σε κάποιες περιπτώσεις δασικές εκτάσεις με δρύες. Εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρεί ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες κι ένα σκαπτικό μηχάνημα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ενώ συμμετέχουν επίσης οκτώ οχήματα και 30 άνδρες της Πυροσβεστικής από τη Φλώρινα και την Καστοριά.

   Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας, τα πεζοπόρα τμήματα σβήνουν τις μικρές εστίες φωτιάς, που λόγω της περιοδικότητας των ανέμων παρουσιάζουν αναζωπυρώσεις, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα βοήθησαν στην κατάσβεσή της με ρίψεις νερού δύο καναντέρ Πολεμικής Αεροπορίας.

   Από τη φωτιά δεν διατρέχει κίνδυνο το Βροντερό, ούτε οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται πέριξ του χωριού. Την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συντονίζουν ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Αριστείδης Μαυρόπουλος και ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, Τραϊανός Δούγκας.

Το 199

Από τις αρμόδιες αρχές υπενθυμίζεται στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΑΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)