to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 03.05.2023

Πολιτική

Καλογήρου σε Αλιβιζάτο για κόμμα Κασιδιάρη: Η θεσμική σοβαρότητα δεν είναι μικροψυχία

Η τηλεφωνική κλήση του Ν. Αλιβιζάτου για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού σημειώνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


Δεν άφησε χωρίς απάντηση ο Μιχάλης Καλογήρου την τοποθέτηση Νίκου Αλιβιζάτου περί «μικροψυχίας», σχολιάζοντας τη μη κατάθεση υπομνήματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση» σημείνει ο Μ. Καλογήρου.

«Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών  συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων» τονίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, χαρακτήρισε χθες, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ως «μικρόψυχη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υποβάλει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ενόψει της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος είπε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει, καθώς δεν είχε ψηφίσει τη σχετική τροπολογία στη Βουλή. «Η πρωτοβουλία του δεν προχώρησε επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Καλογήρου «η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ' αυτούς που παρακολουθούσαν - και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν - πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους». Παράλληλα προσθέτει πως «καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Καλογήρου:

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ' αυτούς που παρακολουθούσαν - και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν - πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους.

Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)