to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 16.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Καλλιτεχνική κατάληψη της πόλης

«Η Αθήνα μάς ανήκει!» Με αυτό το σύνθημα το Athens Fringe, η γνωστή διοργάνωση που φέτος απαρνείται τον τίτλο του Φεστιβάλ (που θεωρεί απαξιωμένο) και μετονομάζεται σε Live, απλώνει από σήμερα και για δύο εβδομάδες τις δραστηριότητές του στην πόλη.


Οκτακόσιοι καλλιτέχνες, έντεκα χώροι διεξαγωγής και πολλή μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, φωτογραφία και δράσεις για τα παιδιά περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα, που για άλλη μία χρονιά δίνει βήμα σε σε νέους καλλιτέχνες για να επικοινωνήσουν με το κοινό.

Η σημερινή εναρκτήρια ημέρα θα επικεντρωθεί σε τέσσερις πολιτιστικούς χώρους: το Βρυσάκι στην Πλάκα, το "στρατηγείο" του Athens Fringe, όπου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Σταματήστε τη βία - Υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των νέων γυναικών". Ακόμη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Vault (Μελενίκου 26), στον Βοτανικό, θα παρουσιαστεί μια σειρά εκθέσεων εικαστικών και φωτογραφίας, εγκαταστάσεων, videoart και κινηματογραφικών προβολών, ενώ στο Θέατρο επί Κολωνώ η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις χορευτικές περφόρμανς (20.00: Κόμπος, Fibre Performing Arts, 21.00: To The Beat Of The Forest, DanceAnyWay), ενώ την Κυριακή η χορογράφος Αλεξάνδρα Δανιήλ παρουσιάζει την παράσταση Ανάσα πρώτη (21.00) και τη Δευτέρα η ομάδα Minus [two] τη θεατρική παράσταση Ο Άμλετ αυτοκτόνησε (21.00). Τέλος, σήμερα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας των Γιατρών χωρίς Σύνορα "Urban Survivors project".

Τις επόμενες ημέρες εξήντα δύο μουσικά συγκροτήματα θα δώσουν συναυλίες σε διαφορετικές σκηνές με μουσικές ροκ, ελέκτρο-ποπ, τζαζ έως έντεχνο ελληνικό, ενώ 15 ΜΚΟ συμμετέχουν κάνοντας γνωστή τη δράση τους στο κοινό με μια σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων, όπως τα εργαστήρια της εθελοντικής κίνησης των Ζωγράφων σε Δράση για τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων και νοσοκομεία.

Τέλος, το διώροφο ανοιχτό κόκκινο λεωφορείο του Fringe θα διασχίζει την πόλη με ένα πλήρωμα από μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες, σε μια απόπειρα καλλιτεχνικής «κατάληψης των δημόσιων χώρων», ενώ ακόμη και δυο-τρία ταξί έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να φιλοξενούν από έναν καλλιτέχνη, σκοπός του οποίου θα είναι να μετατρέψει τη διαδρομή σε ένα δημιουργικό ταξίδι.

Βρείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)