to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καλλιστήμονας ο εξωτικός

...όταν συνάντησα αυτό το φυτό στη βόλτα μου θέλησα να μάθω πώς ονομάζεται και τι είδους φυτό είναι. Το φωτογράφισα, το ανέβασα στο google και ιδού το αποτέλεσμα...


Ευτυχώς υπάρχει το γκουγκλάρισμα. Δηλαδή, εδώ θέλει μια κάποια προσοχή. Η google όπως και οι άλλοι γίγαντες τις τεχνολογίες παρακολουθούν το κάθε μας βήμα στο διαδίκτυο, μας κατακλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα, τα εμπορεύονται και έτσι μας κατακλύζουν διαφημίσεις για οτιδήποτε τολμήσαμε να αναζητήσουμε στο ίντερνετ.

Ωστόσο, είναι υποχρεωμένοι να μας παρέχουν κάποιες υπηρεσίες ως φύλλο συκής. Όταν ψάχνουμε κάτι καταφεύγουμε στην google. Η εταιρεία πετυχαίνει με αυτό τον τρόπο δυο πράγματα. Και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι και αυτή μας κατακλέβει νόμιμα και μόνιμα.

Έτσι λοιπόν, όταν συνάντησα αυτό το φυτό στη βόλτα μου θέλησα να μάθω πώς ονομάζεται και τι είδους φυτό είναι. Το φωτογράφισα, το ανέβασα στο google και ιδού το αποτέλεσμα:

Ο καλλιστήμονας είναι ένας καλλωπιστικός θάμνος που ανθίζει από το Μάιο ως τον Σεπτέμβριο. Έχει καταγωγή την Αυστραλία. Ο καλλιστήμονας ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά επιμήκη λουλούδια με τους κόκκινους στήμονες που μοιάζουν με βούρτσες. Από εκεί, άλλωστε, ο καλλιστήμονας πήρε και το ιδιαίτερο όνομα του.

Υπάρχει και κάτι που χρειάζεται προσοχή:

Ο καλλιστήμονας, την περίοδο που είναι ανθισμένος, έχει υψηλή επισκεψιμότητα από μέλισσες, είναι εξαιρετικό μελισσοκομικό φυτό. Τα άνθη του βουίζουν από τις μέλισσες. Γι’ αυτό θέλει προσοχή για όσους είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα της μέλισσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)