to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 13.12.2023

Οικονομία

Καλλιόπη Βέττα: Αναγκαίο να ξεκινήσει ένας παραγωγικός διάλογος για τον βιώσιμο Τουρισμό της επόμενης μέρας

«Ο Ελληνικός Τουρισμός πρέπει να ενισχυθεί ώστε να υπάρξει αναδιοργάνωση, με στήριξη των ανθρώπων, της οικονομίας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών»: Η βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Καλλιόπη Βέττα, παρευρέθηκε στο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) στο Ωδείο Αθηνών, με θέμα «REFRAMING TOURISM».


Η Κ. Βέττα επισήμανε συγκεκριμένα: «Ο Ελληνικός Τουρισμός και οι άνθρωποί του καλούνται να ανταποκριθούν μέσα σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, σε νέες προκλήσεις, προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας.

Συνομιλώντας με τους φορείς του Τουρισμού, συνομολογήσαμε την ανάγκη να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις και ειδικά προγράμματα προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη στήριξη τους έναντι του αυξημένου ενεργειακού κόστους, την προώθηση της πράσινης μετάβασης, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, την δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών, την επιχειρησιακή κατάρτιση και την επανεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες.

Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ένας παραγωγικός διάλογος για τον βιώσιμο Τουρισμό της επόμενης μέρας με στόχο την υιοθέτηση ενός νέου τουριστικού μοντέλου που θα ικανοποιεί τους τουρίστες-καταναλωτές προστατεύοντας το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας βιώσιμες θέσεις εργασίας και προωθώντας την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Η βιωσιμότητα του Ελληνικού Τουρισμού και η προσαρμογή στις νέες ανάγκες και συνθήκες πρέπει να αποτελεί την διαρκή πυξίδα, σε πείσμα των πολιτικών που αντιμετωπίζουν τον κλάδο ευκαιριακά και ιδεοληπτικά»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)