to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 20.02.2017

Πολιτική

Και η «Ώρα αποφάσεων» με ρητορική ΝΔ-ΔΝΤ: Η κυβέρνηση φταίει για την καθυστέρηση

Τι προτείνει το εκσυγχρονιστικό (νεοφιλελεύθερο) κέντρο για την ανασυγκρότηση του «προοδευτικού χώρου», πέραν της «λαϊκίστικης» Αριστεράς


Ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της «Ώρας Αποφάσεων», έλαβε χώρα στη Λάρισα, με ομιλητές την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Παντελή Αβραμίδη από το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές, ταυτιζόμενοι με την αφήγηση της ΝΔ, απέδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ευθύνες την καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αναφέροντας ότι «οι καθυστερήσεις, οι παλινδρομήσεις, η άρνηση εφαρμογής των συμφωνηθέντων και υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Τσίπρα και η έλλειψη εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση σε μια πολιτική και οικονομική συμφωνία ήττας και περαιτέρω αποσταθεροποίησης της χώρας -κι αυτό γιατί υπάρχει συνδυασμός περαιτέρω μέτρων ύφεσης και φτωχοποίησης χωρίς λέξη για το χρέος. Στη χειρότερη περίπτωση οδηγούν σε τέταρτο μνημόνιο ή και μεθοδευμένη -απ΄έξω κι από μέσα- έξοδο από την Ευρώπη».

Μίλησαν, με τη γνωστή νεοφιλελεύθερη ρητορική του «εκσυγχρονισμού», για γερασμένη λαϊκίστικη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται κοινωνικά και εθνικά επικίνδυνη στην κυβέρνηση, ενώ φαίνεται να διακινδυνεύει για μία ακόμα φορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και νέα βύθιση της οικονομίας, φτωχοποιώντας, όπως τόνισαν, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα επέκριναν την ΝΔ για τη στάση που τηρεί καθώς πολιτικό σύστημα αναδιατάσσεται. «Ο συντηρητικός πόλος επιχειρεί, με αλλαγή αρχηγού, την επιστροφή του στην εξουσία, όμως στον οργανικό του πυρήνα παραμένει βαθιά λαϊκιστικός, κρατικιστικός, πελατειακός και αντίθετος στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξεμπλοκάρουν την οικονομία. Δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη λύση για τη χώρα. Δεν πρέπει να λάβει λευκή επιταγή», τόνισαν.

Σχετικά με τον «προοδευτικό πόλο» οι έχοντες την πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» εκτίμησαν ότι αντιμετωπίζει τεράστια κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού. «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», αναφέρουν, «δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πλέον να είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη που συμβάλλει στη διάσωση και ανόρθωση της χώρας, θέτοντας κυνικά το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον».

Διατύπωσαν τέσσερις θέσεις για να γίνει ξανά ισχυρός, ανταγωνιστικός και διακριτός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό:

- Αντιλαϊκισμός στην πολιτική, με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, πολιτικό ήθος και υπεράσπιση της αλήθειας.

- Στροφή στην παραγωγή, που σημαίνει έμπρακτη άρνηση του παρασιτικού καταναλωτικού προτύπου με δανεικά.

- Προτεραιότητα στην είσοδο νέων ανθρώπων στην παραγωγή και στην πολιτική.

- Ήττα του Σύριζα και διακυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Πρότειναν επίσης για τη συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου προοδευτικού κόμματος, την πραγματοποίηση Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης του «προοδευτικού χώρου» τον Απρίλιο, αμέσως μετά το Πάσχα, και εκλογή αρχηγού από τη βάση, με τη συμμετοχή όλων, καθώς και τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου του νέου κόμματος τον Ιούνιο, ακολουθούμενο από τη δημιουργία οργανώσεων του νέου φορέα σε όλη την Ελλάδα.

 

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)