to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 07.05.2018

Πολιτική

Κ. Πουλάκης: Τολμάμε το σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε τρεις περιφέρειες

«Το πρόβλημα των μεγάλων εκλογικών περιφερειών έχουν μπει στο δημόσιο διάλογο 20 χρόνια τώρα» τόνισε ο γενικός γραμματείας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης


«Τολμάμε το σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε τρεις περιφέρειες, κάτι που δεν έκαναν 20 χρόνια άλλες κυβερνήσεις» υποστήριξε ο γενικός γραμματείας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και εξήγησε γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα, μαζί με τον εκλογικό νόμο: «Ήθελε μεγάλη προεργασία και μελέτη».  

«Το πρόβλημα των μεγάλων εκλογικών περιφερειών έχουν μπει στο δημόσιο διάλογο 20 χρόνια τώρα. Καμία κυβέρνηση δεν έφερε το σπάσιμο αυτό των μεγάλων περιφερειών» υποστήριξε ο κ. Πουλάκης και διευκρίνισε πως θα γίνει ο διαχωρισμός: «Πρέπει οι δήμοι  να έχουν μια διοικητική συνοχή, να έχουν την αυτοτέλειά τους. Η κατάτμηση να έχει πολιτική λογική, να μην κρύβει σκοπιμότητες».

 

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, ο σχεδιασμός για τη Β’ Αθήνας είναι να σπάσει» σε τρεις μεγάλες περιφέρειες: στη δυτική, στη βόρεια και στη νότια, ενώ για το υπόλοιπο Αττικής σε δύο περιφέρειες: ανατολική και δυτική.

«Με τη λήξη του προγράμματος θα διορθώσουμε όσα μπορούμε»

Ο κ. Πουλάκης ήταν φειδωλός στις υποσχέσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή, τονίζοντας πως «θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε». Όπως είπε: «Το βασικό είναι να δανείζεσαι από τις αγορές, γιατί όταν δανείζεσαι από θεσμούς βάζουν όρους».

Ο κ. Πουλάκης υπεραμύνθηκε και του δημοψηφίσματος του 2015, ισχυριζόμενος: «Καλώς πήγαμε στο δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός είπε δεν θέλουμε την πρόταση Γιούνκερ και πήγαμε σε ένα μνημόνιο λιγότερο επώδυνο. Το Σεπτέμβρη 2015 κάναμε ένα επώδυνο συμβιβασμό για να μην πάει η χώρα στα βράχια. Είδε ο λαός τη μάχη που δίναμε. Κρίθηκαν τότε το πώς κυβερνάμε και πως διαπραγματευτήκαμε. Μέχρι το 2010 γινόταν τα πάρτι της μίζας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)