to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 15.06.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Πουλάκης: Δείγμα γραφής της κυβέρνησης η αποκατάσταση των άδικα απολυμένων

Συνάντηση με αιρετούς και εκπροσώπους του κλάδου των σχολικών καθαριστριών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης.


Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία κατέθεσε τα αιτήματά της, που αφορούν τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών και την καταβολή των οφειλόμενων σε αυτές δεδουλευμένων, ενώ παράλληλα παρουσίασε την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου.

Από την πλευρά του ο K. Πουλάκης εξέφρασε την κατανόηση και τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στα αιτήματά τους και αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, ακριβώς με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Απαντώντας μάλιστα στην κριτική της αντιπροσωπείας για την κυβερνητική πολιτική, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣΔΑ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση ήδη δίνει δείγματα γραφής, με την επαναπρόσληψη 4.500 άδικα απολυμένων, που έδωσαν έναν κορυφαίο, μακροχρόνιο αγώνα. Η κριτική στις αδυναμίες ή τις καθυστερήσεις είναι καλοδεχούμενη, όμως η άδικη εξομοίωση της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται σήμερα με το μνημονιακό κυβερνητικό παρελθόν, μάλλον υπονομεύει την κυβέρνηση και ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του προηγούμενου καθεστώτος».

Ειδικά για τα αιτήματα που διατύπωσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ο Κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ήδη με το άρθρο 49 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4325/2015 έδωσε τη δυνατότητα παράτασης των ατομικών συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ως το τέλος του 2015, ενώ ενημέρωσε ότι – κατόπιν επικοινωνίας με το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι το αρμόδιο αυτή τη στιγμή – θα καταβληθεί ως το τέλος του μήνα ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Κ. Πουλάκης, στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΣΔΑ, θα περιλαμβάνεται ρύθμιση και για τον φορέα που θα αναλάβει την αρμοδιότητα του καθαρισμού των σχολικών κτηρίων από την επόμενη σχολική χρονιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)