to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 09.04.2021

Οικονομία

Κ. Νοτοπούλου: Οδηγείτε τους εστιάτορες της Θεσσαλονίκης σε λουκέτο

Η τομεάρχισσα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωση της υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει τις δίκαιες διορθώσεις που προτείνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κλάδου


Αναλυτικά η δήλωση της:

«Σε λουκέτα οδηγούν τους εστιάτορες της Θεσσαλονίκης

Τα ημίμετρα οδηγούν σε αποκλεισμό και στην καταστροφή μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιχειρηματίες της εστίασης το 60% (!) από τις 7.700 των επιχειρήσεων του κλάδου μένουν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ ύψους 330 εκατ. ευρώ, για την επανεκκίνηση της εστίασης, εξαιτίας του ημερολογιακού κριτηρίου 2019 με 2020.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία, να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να υιοθετήσει τις δίκαιες διορθώσεις που προτείνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κλάδου.

Την καλούμε επίσης να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης του Επισιτισμού-Τουρισμού κάλυψης για ΟΛΑ τα σταθερά κόστη μίας επιχείρησης σύμφωνα με τις τελευταίες αναθεωρήσεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τις Κρατικές ενισχύσεις καθώς και να υιοθετήσει την πρότασή μας για μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε MH επιστρεπτέες, για τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% και τη μείωση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Πανδημίας.

Μπορεί στην «ανέμελη» κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να μην αντιλαμβάνονται πως πρέπει η ελληνική οικονομία να στηριχτεί ουσιαστικά με γενναία μη επιστρεπτέα ρευστότητα προκειμένου να σταθεί όρθια, όμως οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης αντιλαμβάνονται την στόχευση της κυβέρνησης ΝΔ να αναδιαρθρώσουν την αγορά εις βάρος των μικρομεσαίων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)