to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 31.10.2023

Πολιτισμός

Κ. Μάλαμα: Να ακούσουμε πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Επίσκεψη στο ΔΗΠΕΘΕ της Κέρκυρας πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Ν.Ε. Κέρκυρας Χρήστο Μωραΐτη


Την Κυριακή Μάλαμα υποδέχτηκε ο σκηνογράφος και στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Άκης Χειρδάρης κι ο Φώτης Σκούρτης στέλεχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κι υπεύθυνος για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Κυριακή Μάλαμα επικοινώνησε, επίσης, με την καλλιτεχνική Διευθύτρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Βάρβαρα Δούκα, η οποία της απέστειλε αναλυτικό υπόμνημα με τα κρίσιμα προβλήματα του ΔΗΠΕΘΕ.

Το κλιμάκιο ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, διαπίστωσε τα πολύ σοβαρά ζητήματα υποδομής που αντιμετωπίζει, όπως και το ανησυχητικό αδιέξοδο του ιστορικού θεάτρου “Φοίνιξ”.

Όπως υπογραμμίστηκε, απαιτούνται άμεσες συνέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων σωστικής παρέμβασης κι αποκατάστασης των εμβληματικών θεατρικών κτιρίων της Κέρκυρας, ενώ οι άνθρωποι του θεάτρου μετέφεραν την αγωνία τους για το μέλλον του σύγχρονου πολιτισμού, με δεδομένες τις πολύ μεγάλες ανάγκες, αλλά και της αναστροφής μιας πορεία διαρκούς απαξίωσης του πολιτισμού.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι ο αγώνας για την στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ αφορά τους πάντες, το σύνολο της κοινωνίας. Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού, έναν φορέα πανελλαδικής και μάκροπεριφερειακής ακτινοβολίας και είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε την υποβάθμιση των δυνατοτήτων του, αλλά και τις αμοιβές των καλλιτεχνών, όπως συνέβη με την πρόσφατη υπαγωγή τους στην ΚΥΑ του ενιαίου μισθολογίου. Ταυτόχρονα, σημείωσε με πολύ μεγάλη προσοχή την οπτική των συντελεστών του ΔΗΠΕΘΕ της Κέρκυρας, σε σχέση με το σήμερα και το αύριο της θεατρικής στέγης στην Κέρκυρα, καταγράφοντας όλες τις ανάγκες στο Δημοτικό Θέατρο, αλλά και την κραυγή αγωνίας για το εμβληματικό μνημείο του θεάτρου του “Φοίνικα”.

“Δέσμευση μας είναι να δώσουμε τον αγώνα για τον σύγχρονο πολιτισμό δίπλα στους ανθρώπους των ΔΗΠΕΘΕ και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Κέρκυρα, η διάσωση των ιστορικών της θεάτρων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση μας. Από αύριο κιόλας, μαζί με τον εκλεκτό σύντροφο και συνάδελφο Αλέξανδρο Αυλωνίτη ξεκινάμε παρεμβάσεις, πρώτον, για την ανάδειξη της ανάγκης εκσυγχρονισμού κι αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας και δεύτερον για την διάσωση του ιστορικού θεάτρου του Φοίνικα που καταρρέει”, δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)