to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 13.02.2019

Αυτοδιοίκηση

Κ. Κάβουρας: Στέγη και σημείο αναφοράς το πάρκο-μουσείο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον

Δήλωση του υπ. Δήμαρχου Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, με το συνδυασμό «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» δήλωσε τα εξής:

«13 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας: Μια μέρα αφιερωμένη στο ραδιόφωνο, το μέσο που έφερε την επανάσταση στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μια μέρα για το ραδιόφωνο που προωθεί το διάλογο, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, δίνει βήμα σε ανθρώπους και σε τελική ανάλυση διαφυλάττει την ίδια την δημοκρατία.

Η φετινή όμως μέρα έχει μια μεγαλύτερη αξία για την πόλη μας. Τις μέρες αυτές ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρόδρομες εργασίες για το έργο της δημιουργίας ενός πάρκου-μουσείου Ραδιοφωνίας στο χώρο του Σταθμού Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον.

Πρόκειται για τον χώρο που στεγάζονταν για χρόνια οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σήμερα φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ). Ο πομπός και τα κτήρια φτιάχτηκαν το 1937, εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα έναν χρόνο αργότερα και το 2002 σταμάτησε οριστικά να εκπέμπει.

Με την δημιουργία του χώρου αυτού, η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου θα βρει στέγη και ένα σημείο αναφοράς, ενώ, παράλληλα με την αξιοποίησή του, ο περιβάλλων ελεύθερος χώρος θα αποτελέσει σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες της.

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη» είμαστε διπλά χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς με τις παρεμβάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να γίνει αυτό εφικτό, αφήνοντας απ’ την πλευρά μας μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)