to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 26.06.2018

Πολιτισμός

Κ. Καταγάς: «Όλη η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα REST[ART]» (βίντεο)

Ο Κωνσταντίνος Καταγάς μιλά στον Βασίλη Κατσαρδή για την προσωπική του και τη συλλογική μας ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, με αφορμή την έκθεση έργων του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της Κ. Κούνεβα


Με φόντο τα έργα του  που  είναι ήδη αναρτημένα στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής του αύριο (27/6), ο Κωνσταντίνος Καταγάς μίλησε στον Βασίλη Κατσαρδή για την ζωγραφική ως μορφή θεραπείας της αναπηρίας, αλλά και της εσωστρέφειας, για  το ισχυρό ερέθισμα της προσφυγικής  τραγωδίας και  για την πρόταση ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – REST[ART]- που διατυπώνει  μέσω της τέχνης  του σε όλη την κοινωνία.  Γιατί «κάθε  ανθρώπου νους μπορεί να αποτελέσει το σκάφος για πολύ καλύτερα ταξίδια στη ζωή του», σύμφωνα με το μότο το  που είναι  τίτλος της  έκθεσης, αλλά και της εκδήλωσης  που διοργανώνει αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο  η ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του ζωγράφου Κ. Καταγά  στον παρακάτω σύνδεσμο:

INFO: Τα εγκαίνια  της έκθεσης του Κ. Καταγά στο Ευρωκοινοβούλιο (Yehudi Menuhin Mezzanine) θα γίνουν αύριο στις 18.00 μ.μ. ώρα Βρυξελλών. Αμέσως μετά, στις  18.30 (αίθουσα PHS 4B001), θα γίνει προβολή τριών ταινιών μικρού  μήκους  με  θέμα την προσφυγική τραγωδία («Πεθαίνοντας  για την  Ευρώπη», του  Νίκου Πηλού, «Η προσφυγική κρίση μέσα από τα κινητά τηλέφωνα», της Δάφνης Τόλη, «Ικέτιδες του  χθες, ικέτες του σήμερα», του  Κώστα Μπακάλη, από την πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Τζένης Σιούτη). Θα ακολουθήσει  συζήτηση  με τους δημιουργούς, την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα. Η έκθεση του Κ. Καταγά θα  διαρκέσει μέχρι τις  29/6.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)