to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 03.12.2021

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Αγώνας για συμπερίληψη και ισότητα στη Ζωή για τα ανάπηρα ατομα σε όλη την ΕΕ

Ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία «δεν αποτελεί μόνο ένα ηθικό στίγμα για την χώρα μας και την ΕΕ, αλλά συνιστά ένα ουσιαστικό πρόβλημα Δημοκρατίας», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Στο μήνυμά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Στη νέα Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Αναπήρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2030 διαβάζουμε πως οι Ανάπηροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας, διακρίσεων και αποκλεισμού. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο λιγότερο συμπεριληπτικές κοινωνίες, δεν αποτελεί μόνο ένα ηθικό στίγμα για την χώρα μας και την ΕΕ, αλλά συνιστά ένα ουσιαστικό πρόβλημα Δημοκρατίας.

Εμείς παλεύουμε για μια κοινωνία που θα αγκαλιάζει και θα ενσωματώνει κάθε διαφορετικότητα, με ισότητα, χωρίς ανθρώπους στο περιθώριο, διεκδικούμε κοινωνική και εργασιακή ισότητα για κάθε Ανάπηρο Άτομο.

Με τις 29 τροπολογίες που κατέθεσα για τα εργασιακά δικαιώματα των Αναπήρων και υπερψηφίστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Εργασιακών (EMPL) του ΕΚ ήδη πετύχαμε μια καθαρή νίκη υπέρ των δικαιωμάτων των Αναπήρων.

Η προσβασιμότητα των Αναπήρων στο εργασιακό περιβάλλον, η εξασφάλιση κονδυλίων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ανάπηρων Ανθρώπων, η επαγγελματική κατάρτιση και επανεκπαίδευση των Ανάπηρων εργαζομένων, η άμεση αντιμετώπιση των διακρίσεων για Ανάπηρες γυναίκες, η απόλυτη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στις πολιτικές διαδικασίες κάθε κράτους-μέλους χωρίς κανέναν περιορισμό ή εμπόδιο, αποτελούν τον πυρήνα των τροπολογιών μας.

Χρέος μας ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ & ως Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο, ο διαρκής αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων και των αποκλεισμών, η προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών για να χτίσουμε μια κοινωνία συμπερίληψης, ίσων ευκαιριών και εφοδίων, καθολικής προσβασιμότητας για τα Ανάπηρα Άτομα, στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μια κοινωνία Δημοκρατίας και Ισότητας.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)