to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 04.03.2015

Διεθνή

Ιταλία: Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο - 438 οι διασωθέντες

Νέο ναυτικό δυστύχημα στη Σικελία: Δέκα μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ανατράπηκε στη νότια Μεσόγειο, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24. Στους 439 ο αριθμός των διασωθέντων.


Τελευταία ενημέρωση, 1.50 μ.μ.:

 

Στους 439 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων, ενώ οι νεκροί είναι 10 από το νέο ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε νότια της Σικελίας. Αιτία της νέας αυτής τραγωδίας, και πάλι, η ανατροπή πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται αυτή την ώρα σε λιμάνι της Σικελίας από το πλοίο "Ντάτιλο" της ιταλικής ακτοφυλακής.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να σώσουν πάνω από χίλιους μετανάστες οι οποίοι ταξίδευαν από την Λιβύη με προορισμό τις ακτές της Σικελίας.

Οι διασωθέντες είναι Σύροι, Παλαιστίνοι, Λίβυοι και Τυνήσιοι, ενώ προέρχονται και από περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.

Μια έγκυος μεταφέρθηκε κατεπειγόντως με ταχύπλοο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Λαμπεντούζα όπου και αναμένεται να γεννήσει αμέσως μετά την άφιξή της.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν η ακτοφυλακή και στρατιωτικά και εμπορικά πλοία. Οι εισαγγελείς της Σικελίας ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δέκα μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώτη ενημέρωση, 10.50 π.μ.:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής μεταφέρει τις σορούς στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας μαζί με περίπου 500 μετανάστες που διασώθηκαν. Δεν είναι σαφές πότε συνέβη το δυστύχημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 200 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρονται με δεξαμενόπλοιο σε άλλο λιμάνι της Σικελίας. Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα από την Αφρική στην Ιταλία. Τα περισσότερα από τα σκάφη που μεταφέρουν τους μετανάστες αποπλέουν από τη Λιβύη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)