to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Ισοδύναμες» κυρώσεις απέναντι στις ΗΠΑ εξετάζει η Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση θα αντιδράσει με ισοδύναμα μέτρα στις κυρώσεις που ανακοίνωσε ότι εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ , δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το Interfax. Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα του θα καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας που ανέρχεται σε 1,53 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ.


Η ρωσική κυβέρνηση θα αντιδράσει επιβάλλοντας ισοδύναμα μέτρα στις κυρώσεις που ανακοίνωσε ότι εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και μελετά τη λήψη περαιτέρω μέτρων εάν η Ουάσινγκτον κλιμακώσει τη σύγκρουση των δύο κρατών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας –το οποίο ανέρχεται σε 1,53 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ– με κεφάλαια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

«Ο όγκος του ελλείμματος (του προϋπολογισμού) της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης ανέρχεται περίπου στα 55 δισεκατομμύρια ρούβλια», δήλωσε ο Σιλουάνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε από το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Ολόκληρο το ποσό θα καλυφθεί ασφαλώς από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», είπε.

Επίσης, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε ότι η μονομερής αναστολή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Μ. Βρετανίας από βρετανικής πλευράς εκμηδενίζει «ό,τι θετικό είχε επιτευχθεί με τόση δυσκολία τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με το Interfax.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)