to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 14.01.2017

Διεθνή

Σφαγή αμάχων στη Μοσούλη από αεροπορική επιδρομή εναντίον του Ισλαμικου Κράτους

Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ, από αεροπορική επιδρομή κατά περιοχής που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος και πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν κάτοικοι


Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ, από αεροπορική επιδρομή κατά περιοχής που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος και πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν κάτοικοι.

Οι ίδιοι, αναφέρουν ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν η επίθεση έγινε από την διεθνή συμμαχία υπό της ΗΠΑ που δραστηριοποιείται κατά του Ισλαμικού Κράτους ή από τις ιρακινές δυνάμεις που προελαύνουν κατά των τζιχαντιστών την πόλη.

Περιοχές της Μοσούλης δυτικά του Τίγρη, που διαρρέει την πόλη από βορρά προς νότο, εξακολουθούν να ελέγχονται από τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σχεδόν ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της πόλης έχει ανακαταληφθεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την πόλη, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Μάχες ιρακινού στρατού και Ισλαμικού Κράτους

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού του Ιράκ, απώθησαν σήμερα τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εντός της στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου της Μοσούλης, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, μεγάλες περιοχές κατά μήκος του ποταμού Τίγρη, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματοιύχους.

Ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Ιράκ (CTS) δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφάλειας βρίσκονται κοντά στην ανακατάληψη του συνόλου της ανατολικής όχθης του ποταμού Τίγρη, που διχοτομεί το βόρειο και το νότιο τομέα της Μοσούλης. Η κατάληψη του αναφερόμενου αντικειμενικού σκοπού θα θέσει ποσοστό τουλάχιστον 50% του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ, υπό τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων της Βαγδάτης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)