to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 07.11.2020

Διεθνή

ΗΠΑ: Πανηγυρισμοί σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη για την εκλογή Μπάιντεν

Πλήθος κόσμου ήδη συγκεντρώνεται έξω από τον Λευκό Οίκο περιμένοντας τις ανακοινώσεις για την νίκη Μπάιντεν


Με μια «συγχορδία» κλάξον και επευφημιών, ένα πλήθος συρρέει στο κέντρο της Ουάσινγκτον, στην περιοχή του Λευκού Οίκου, προκειμένου να γιορτάσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο εκλεγμένος πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα (03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας) από την έδρα του στο Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ.

Τώρα, πλήθος κόσμου ήδη συγκεντρώνεται έξω από τον Λευκό Οίκο περιμένοντας τις ανακοινώσεις για την νίκη Μπάιντεν:

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times. Θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ομιλία Μπάιντεν στις 03:00 ώρα Ελλάδας

Ο "εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος από το Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, και θα έχει στο πλευρό του την Τζιλ Μπάιντεν, την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον Νταγκ Έμχοφ", τον σύζυγό της, έγραψε το επιτελείο του σε ένα δελτίο τύπου.

Συγχαρητήρια από διεθνείς ηγέτες στον Τζο Μπάιντεν

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για την εκλογή τους στην προεδρία και αντιπροεδρία των ΗΠΑ, λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

"Ανυπομονώ να εργαστώ με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Χάρις, τη διοίκησή τους και το Κογκρέσο των ΗΠΑ προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε μαζί στις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις", αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)