to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 13.07.2013

Διεθνή

Ιορδανία: Χαιρετισμός από την πρώτη γραμματέα του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος

Χαιρετισμός από το Jordanian People's Democratic Party


Αγαπητοί Σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Σύντροφοι, μέλη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος Ιορδανίας, σας χαιρετούμε.  Είχαμε την επιθυμία να είμαστε μαζί σας ιδιαίτερα τη στιγμή που συντελούνται ιστορικές αλλαγές στην περιφέρεια, στον κόσμον γενικά και στην αραβική μας περιοχή. Και το καθήκονται απαιτούνται από την Αριστερά σε αυτό το στάδιο.

Το καπιταλιστικό σύστημα από το 2008 με την οικονομική κρίση, άρχιζε να έχει ρωγμές αλλά παρ’ όλα αυτά έχει μεγάλα αποθέματα που του επιτρέπουν να λύνει προσωρινά μερικά προβλήματα.  Και αυτό έχει αντίκτυπο σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο καθώς και την έντονη κρίση σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στις ΗΠΑ.

Η πολιτική των ΗΠΑ στον κόσμο και τη Μέση Ανατολή θα είναι δέσμια δύο παραγόντων: την οικονομική κρίση και το λαϊκό ξεσηκωμό στις αραβικές χώρες και τις επαναστατικές αλλαγές σε Λατινική Αμερική και Αφρική. Αλλά και την ανάπτυξη άλλων δυνάμεων όπως η Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία

Η πολιτική, μοναδικός πόλος που διαχειρίστηκαν οι ΗΠΑ πολιτικά και οικονομικά, έπαψε και δεν το μπορεί πια σε απόλυτη μορφή.

Η αμερικάνικη πολιτική και οι σύμμαχοί της στην αραβική περιοχή συγκρούστηκαν με την επανάσταση των λαών της περιοχής που προσδοκούν στην ελευθερία, τη δημοκρατική αλλαγή και δικαιοσύνη, όπως φάνηκε στην Αϊγυπτο. Και είναι πια περιορισμένη στην επιβολή της πολιτικής της.

Στις αραβικές χώρες οι αλλαγές είναι σχετικά διαφορετικές από χώρα σε χώρα. Και εδώ οι επιλογές του κόμματός μας είναι ξεκάθαρα υπέρ της δημοκρατικής ειρηνικής αλλαγής ενάντια σε κάθε μορφής βία, από όπου και αν προέρχεται.  Επίσης, είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ξένης παρέμβασης όπως στο Ιράκ και τη Λιβύη. Εμμένουμε στο δημοκρατικό προορισμό και το κράτος του νόμου και της ισότητας.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς στον αραβικό κόσμο και την περιφέρεια, καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με έμφαση στην πάλη για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει κοινωνική στήριξη υπέρ της επανάστασης και της αριστεράς που καλείται να είναι ο φορέας αυτής της δημοκρατικής αλλαγής.ενάντια στην τυραννία του κεφαλαίου και τους σκοταδιστές που χρησιμοποιούν τη θρησκεία.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και προσδοκούμε στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεών μας

Ζήτω  το Α’ Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΩΤH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΜΠΛΑ ΑΒΟ ΕΛΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)