to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 13.09.2019

Πολιτισμός

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στη νέα περίοδο – Πρόσκληση για εγγραφή νέων μελών

Η προσπάθεια του Ινστιτούτου απαιτεί και τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή των μελών του, ανδρών και γυναικών με σημαντική παρουσία στην επιστήμη, στα γράμματα, στην πολιτική, στα κινήματα, στην τέχνη, που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στα επόμενα βήματα.


Η τελευταία χρονιά – που σημαδεύτηκε από σημαντικές πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα και την Αριστερά – υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική για το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το οποίο, συνεχίζοντας την 20ετή παράδοσή του, προσπάθησε να συμβάλλει στον εμπλουτισμό του θεωρητικού και πολιτικού προβληματισμού της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και να στηρίξει με επιστημονικά δεδομένα τις προσπάθειες της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, μέσα από πληθώρα νέων εκδόσεων, επιμορφωτικών δράσεων, και εκδηλώσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα χρονιά μας βρίσκει όλες και όλους αντιμέτωπες/-ους με μια νέα κατάσταση και νέα, αυξημένα καθήκοντα απέναντι στην κοινωνία, στους ανθρώπους που προσβλέπουν στην Αριστερά για τη βελτίωση των όρων της ζωής τους και για ένα συλλογικό όραμα για το μέλλον. Για το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς αυτό συνεπάγεται την ανάγκη να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ποσότητα και την ποιότητα του έργου του, ώστε να αναδειχθεί σε έναν πραγματικό πόλο προβληματισμού και παραγωγής πρωτότυπης επιστημονικής και πολιτικής σκέψης.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί και τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή των μελών του, ανδρών και γυναικών με σημαντική παρουσία στην επιστήμη, στα γράμματα, στην πολιτική, στα κινήματα, στην τέχνη, που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στα επόμενα βήματα.

Για το λόγο αυτό, θέλουμε να απευθυνθούμε δημόσια σε όλους τους φίλους και τις φίλες που συμμερίζονται τους σκοπούς μας και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές μας, να γίνουν μέλη μας.

Αιτήσεις εγγραφής νέων μελών υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στη Γραμματεία του Ινστιτούτου (Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο) ή ηλεκτρονικά στο [email protected] και παρακαλούμε να συνοδεύονται από ένα σύντομο βιογραφικό. Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο μπορείτε να βρείτε στο site μας (www.poulantzas.gr).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)