to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 11.07.2021

Κοινωνία

Ηλιούπολη: Βαρύτατες κατηγορίες στον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης

Βαρύτατες κατηγορίες στον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης που κατήγγειλε ότι κρατούνταν και εκδίδονταν με την βία στην Ηλιούπολη - Καταγγελίες δικηγόρων: Μόνη της στο Εσωτερικών Υποθέσεων - «Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας - Ηχηρές παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Η «λάσπη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο «όπλο» στις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία νεαρής κοπέλας ότι αστυνομικός την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε σε διάφορους πελάτες. Το όργανο της «τάξης» συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κατά την έρευνα που διενήργησε, προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας της 19χρονης, ο οποίος επίσης συνελήφθη, καθώς, όπως είπε η κοπέλα, την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι 17 ετών, με διάφορες απειλές, μέσα στο σπίτι τους στα νότια προάστια της Αθήνας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος τελεί ήδη σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο πατέρας της 19χρονης κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη εμφανίστηκε σε κατάστημα της περιοχής Ηλιούπολης και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι απέδρασε από το σπίτι που την κρατούσε φυλακισμένη ο αστυνομικός και την χτυπούσε προκειμένου να την αναγκάζει να εκδίδεται.


Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του υπό απόλυση 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, η οποία χθες κατήγγειλε πως ο ένστολος την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη ενώ ο πατέρας της την βίαζε επί σειρά ετών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση , το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με την βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για :

- Εμπορία ανθρώπου κατ´ επάγγελμα

- Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου

- Βιασμός κατ' εξακολούθηση

- Κατάχρηση σε ασέλγεια

- Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους

- Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

- Ενδοοικογενειακή απειλή

- Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

- Παράνομη οπλοφορία

- Παράνομη οπλοχρησία

- Παράνομη οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι , που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πριν το μεσημέρι, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης. Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι δύο άντρες.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
  • τρεις συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,
  • τρεις κάρτες μνήμης,
  • φωτογραφική μηχανή,
  • σκληρός δίσκος και
  • φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • μαχαίρι και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Καταγγελίες δικηγόρων - Μόνη της στο Εσωτερικών Υποθέσεων
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Press Project στην οποία έφτασε η αρχική καταγγελία, δικηγόροι ανέφεραν ότι η 19χρονη βρισκόταν Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Γιάννη Μυκωνιάτης, που βρισκόταν μαζί με τη 19χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, δήλωσε: «Πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δε μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Αλ. Τσίπρας: Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους

Μέσω του twitter παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Τσίπρας:

Την ιστορία της κοπέλας που ασελγούσε πάνω της ο πατέρας της και στη συνέχεια αστυνομικός, δεν πρέπει να τη δούμε ως μεμονωμένο συμβάν, αλλά ως συλλογικό τραύμα.
Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Από εκεί ξεκινάει η Δικαιοσύνη.

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να λειτουργεί ως γραφείο τύπου θυλάκων που εγκληματούν και συγκαλύπτουν

«Μια 19χρονη γυναίκα καταγγέλλει κατ’ εξακολούθηση βιασμούς από τον πατέρα της, απαγωγή, βιασμούς και εξαναγκασμό σε πορνεία από εν ενεργεία αστυνομικό.

Η αστυνομία με βάση τις καταγγελίες των συνηγόρων επιχειρεί συγκάλυψη της υπόθεσης και αναγκάζεται να προχωρήσει σε ενέργειες μόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον τύπο και τη κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα. Και αντί ο αδιανόητος Χρυσοχοΐδης να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί τολμάει να ζητάει και τα ρέστα από την κοινωνία και από την αντιπολίτευση. Έχουν όμως πλέον μαζευτεί πολλά και κάποια στιγμή ο Χρυσοχοΐδης θα μάθει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως γραφείο τύπου θυλάκων που εγκληματούν και συγκαλύπτουν και θα δώσει λογαριασμό στους πολίτες αλλά και στη δημοκρατία». 

Nάσος Ηλιόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη

Παρέμβαση στο θέμα αυτό έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο twitter:

Η ΕΛΑΣ κρατούσε για ώρες ένα 18χρονο κορίτσι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο. Το κορίτσι ήταν φυλακισμένο από αστυνομικό που το κακοποιούσε και το εξέδιδε. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη.

>>Διαβάστε ακόμα: Χρ. Σπίρτζης: Τελικά η ΕΛΑΣ δίνει τα στοιχεία μόνο των θυμάτων που ξυλοκοπούνται και βασανίζονται και όχι των θυτών;

Με «λάσπη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του εκπροσώπου τύπου, Ν. Ηλιόπουλου, επέλεξε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης να ανταποκριθεί στις παρεμβάσεις σχετικά με την υπόθεση της Ηλιούπολης. 

Συγκεκριμένα, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις για την κατάσταση υπό την οποία το 18χρονο κορίτσι κρατούνταν από την ΕΛΑΣ, προέβη σε χυδαία επίθεση αναφορικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ν. Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε πως δεν θα επιτραπεί καμία συγκάλυψη. «Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία. Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στην δήλωσή του ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Έπειτα, συνέχισε: «Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να άφορα αστυνομικό.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση ύστερα από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό που οδήγησε στις δύο συλλήψεις αναδεικνύει αποκρουστικές πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, ενός διαχρονικούπροβλήματος που αποτελεί όνειδος για τις κοινωνίες.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, το θέμα ωστόσο είναι ευρύτερο και απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

Περιστατικά σαν το χθεσινό, με το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας που μάλιστα εποπτεύεται από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών να κάνει με αποτελεσματικότητα την δουλειά του για την εξιχνίαση των βαρέων αυτών αδικημάτων, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης.

Όχι όμως για τονΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου».

Στην δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη, απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης, αναφέροντας: «Αντί να εξηγήσει γιατί η 19χρονη έμεινε επί ώρες χωρίς επικοινωνία με τους συνηγόρους της! Αντί να απολογηθεί για την καθυστερημένη ενημέρωση! Αντί να ξηλώσει τα κυκλώματα σήψης, αυθαιρεσίας και παρακμής στους κόλπους της ΕΛΑΣ! Συκοφαντεί τον @syriza_gr ! Θλιβερός και επικίνδυνος!»

Δ. Παπαδημούλης: Δώστε αμέσως τα στοιχεία του αστυνομικού στη δημοσιότητα

Δώστε αμέσως τα στοιχεία και φωτό του αστυνομικού στην δημοσιότητα! Ξηλώστε το κύκλωμα και τις διασυνδέσεις. Τα φαινόμενα σήψης και παρακμής έχουν βάθος! Ένα καθυστερημένο Δελτίο Τύπου, υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής δεν αρκεί!

Ε. Αχτσιόγλου: Η φρίκη που έζησε το κορίτσι στην Ηλιούπολη δεν είναι ιδιωτική υπόθεση

«Η φρίκη που έζησε το κορίτσι που βιαζόταν από τον πατέρα του για χρόνια δεν είναι ιδιωτική υπόθεση.

Η φρίκη που έζησε το ίδιο κορίτσι στην Ηλιούπολη από αστυνομικό που το κακοποιούσε και το εξέδιδε μας αφορά όλους.

Η στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στην καταγγέλλουσα απαιτεί το λιγότερο εξηγήσεις από τον πολιτικό της προϊστάμενο.

Η αλληλεγγύη που έδειξε η εργαζόμενη που της στάθηκε είναι και η ελπίδα μας. Καμία μόνη».

Φ. Κούβελα: Η έμφυλη βία και το trafficking είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας

Σε δήλωση προχώρησε για την συγκεκριμένη υπόθεση η πρ. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα: 

«Φαινόμενο σήψης και παρακμής η χθεσινή προσπάθεια συγκάλυψης από την ελληνική αστυνομία της υπόθεσης της 19χρονης, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αστυνομικό που την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε,  με συνεργό τον ίδιο της το πατέρα που την βίαζε από μικρή. Η απαράδεκτη στάση της ΕΛΑΣ που την κρατούσε για ώρες χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο, χωρίς να τη παραπέμψει αμέσως για ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο και η αργοπορημένη απόδοση βαριών κατηγοριών στους θύτες που έγιναν ύστερα από κοινωνικές αντιδράσεις, δείχνουν ότι:

- Χρειάζεται επαγρύπνηση για να μη συγκαλυφθεί η υπόθεση.
- Η έρευνα να προχωρήσει σε βάθος. 
- Να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του δράστη αστυνομικού στη δημοσιότητα, που περιέργως δεν αποκαλύπτονται. Το μόνο που βλέπουμε είναι το μπλουζάκι του με τη στάμπα Sirina Club...

Η υπόθεση της 19χρονης μας αφορά όλες και όλους.

Η έμφυλη βία και το trafficking είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)