to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:34 | 14.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Ιάσονας Αποστολάκης: Θα ξαναδώσουμε στους πολίτες του Βόλου την αίσθηση ότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους

Ο Ιάσονας Αποστολάκης είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και διεκδικεί με την παράταξή του "Μαζί για τον Βόλο" την εκλογή του ως "πρώτος" πολίτης μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.


Ο Ιάσονας Αποστολάκης είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και διεκδικεί με την παράταξή του "Μαζί για τον Βόλο" την εκλογή του ως "πρώτος" πολίτης μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.

   Είναι ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας, αφού γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Tilburg της Ολλανδίας, επέστρεψε στον Βόλο, όπου το 2014 διεκδίκησε και εξελέγει, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και βρέθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πόλης.

   Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνει μάχη έχοντας "όνειρα και γήινες φιλοδοξίες" για τον Βόλο και θέλει να δει τον τόπο που γεννήθηκε και ζει, "όμορφο, δυναμικό και αναπτυσσόμενο" μέσα από συλλογικότητες και υπό δημοκρατικές συνθήκες.

   Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκμυστηρεύεται ότι "από τα νεανικά μου χρόνια, ήθελα να είμαι στα πράγματα του τόπου μου και να παίρνω μέρος στις αποφάσεις που θα αφορούν το παρόν και το μέλλον και μέσα από την αυτοδιοίκηση δίδεται η ευκαιρία να συνεργαστείς με πολλούς ανθρώπους και φορείς, ανεξάρτητα από την πολιτική αφετηρία του καθενός".

   Ο 38χρονος Ιάσονος Αποστολάκης πιστεύει ότι "είναι προσόν και κίνητρο να είσαι νέος, διότι σε βοηθά να έχεις μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά και μπορείς να κοιτάζεις μακροπρόθεσμα την υλοποίηση των στόχων και των οραμάτων σου. Άλλωστε οραματίζομαι έναν Βόλο, που οι πολίτες του, θα είναι υπερήφανοι που ζουν σε αυτόν τον υπέροχο τόπο. Που θα πρέπει να φημίζεται για τη Γνώση, την Καινοτομία, την Ευφυή Επιχειρηματικότητα και τις Νέες Τεχνολογίες. Όραμά μου είναι μία πόλη με οικολογικό αποτύπωμα, μία πόλη με ευαισθησία στο περιβάλλον".

   Ο επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για τον Βόλο" και υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης πιστεύει ότι "έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν αρκεί για τον Βόλο να γυρίσει σελίδα, αλλά πρέπει να απαλείψει την τελευταία μαύρη 5ετία και να γράψει μία λαμπρή ιστορία για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο Βόλος είναι μια μεγαλούπολη με ιστορία, υπόβαθρο και παιδεία και γι' αυτό πρέπει να ξαναβρεί στόχους, συλλογικό όραμα και βηματισμό".

   Απαντώντας στο ερώτημα πάνω σε ποιους άξονες σκοπεύει να κινηθεί και που θα στηριχθεί, ο κ. Αποστολάκης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "θα κινηθούμε με άξονα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο με έδρα τον Βόλο και μετά την επέκτασή του, θα γίνει το 2ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας. Παράλληλα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στην πόλη, που θα φέρει επενδύσεις και πολλές νέες θέσεις εργασίας υψηλής παραγωγικότητας και που θα βάλει τον Βόλο στον τουριστικό χάρτη της χώρας, ως τόπο προορισμού και όχι μόνο ως κέντρο διέλευσης προς το Πήλιο και τις Σποράδες".

   Ο Ιάσονας Αποστολάκης νοιώθει αγανακτισμένος από το σήμερα της πόλης και φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση ότι "ο Βόλος πρέπει να αλλάξει. Δεν του αξίζει να ζει με άρτο και θεάματα, με έργα βιτρίνας όπως ο καλλωπισμός δύο κεντρικών λεωφόρων, με ρεκόρ απ' ευθείας αναθέσεων έργων σε ημετέρους, απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και διοίκηση της πόλης με πρακτικές πολιτικής μαφίας και άλωση της πόλης μέσω ξένων ποδοσφαιρικών ομάδων".

   Η παράταξη "Μαζί για τον Βόλο" με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιάσονα Αποστολάκη πιστεύει ότι "κοινός στόχος, τόσο για μας, όσο και των άλλων παρατάξεων, πλην εκείνης του απερχόμενου δημάρχου, είναι να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος που είχαν σαν αποτέλεσμα την βίαιη εισβολή στα τοπικά δρώμενα της εξουσίας της πόλης, της απερχόμενης και παταγωδώς αποτυχημένης δημοτικής αρχής. Πρέπει να ξαναδώσουμε στους πολίτες του Βόλου την αίσθηση ότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και τις αγωνίες τους και να διοικηθεί αυτή η υπέροχη πόλη με διαφάνεια, εντιμότητα, δημοκρατική ευαισθησία και χωρίς κούφια λόγια".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)