to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 28.01.2013

left.gr

Κοινωνία

Η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» για τη ρατσιστική επίθεση στη Λάρισα

«Η Λάρισα και ολόκληρη η Θεσσαλία, με μακρά παράδοση αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει φυτώριο και πεδίο δράσης των νεοναζί»


Η πλήρης ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε με αγωνία, όπως και το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της Λάρισας, την άνοδο και στην περιοχή μας των φαινομένων ρατσιστικής βίας, όπως αποδεικνύει και η επίθεση εις βάρος μεταναστών από το Πακιστάν, από πολυπληθή ομάδα νεαρών, υποκινούμενων από ρατσιστικά κίνητρα, την οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα.


Σημειωτέον δε ότι η γενίκευση των ακροδεξιών και νεοναζιστικών πρακτικών και η διάδοσή τους σε όλη την Ελλάδα πρέπει να σημάνει για όλους μας τον κώδωνα του κινδύνου, αφού αποδεικνύει ότι ο φασισμός δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες γεωγραφικές και κοινωνικές κατηγορίες, αλλά εξαπλώνεται ως γάγγραινα σε όλο το σώμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ακόμα πιο ανησυχητική, θεωρούμε δε την εξαιρετικά νεαρή ηλικία των δραστών της επίθεσης. Αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες πλήθους αντιρατσιστικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλων φορέων, σχετικά με την έντονη δραστηριοποίηση πυρήνων νεοναζί στα σχολεία, ήταν απολύτως βάσιμες.

Απαιτείται λοιπόν τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να αναλάβουν όλοι οι τοπικοί φορείς και συλλογικότητες, με την ενεργό συμμετοχή και της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, πρωτοβουλίες για την προάσπιση της δημοκρατίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα.


 Προτείνουμε – και θα το θέσουμε και υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου – την πραγματοποίηση σειρά δράσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση του διαπολιτισμικού και διακοινοτικού διαλόγου και την αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.


Η Λάρισα και ολόκληρη η Θεσσαλία, με μακρά παράδοση αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει φυτώριο και πεδίο δράσης των νεοναζί. Θέλουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα και θρησκεία, να χτίσουμε μία ανοιχτή κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και προκοπής.»


Από το http://thessall-oik.blogspot.gr/2013/01/blog-post_25.html



Σχετικά:


Επτά ανήλικοι και ένας ενήλικος οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στη Λάρισα



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)