to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 11.04.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ι. Σχινάς - Παπαδόπουλος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας θεωρούμε ότι είναι η ανεργία»

«Το συνέδριο επισφραγίζει την οργανωτική πολιτική ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στην οργάνωση από το Δεκέμβρη του 2015 μέχρι και σήμερα», τόνισε ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο στους Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη για το ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας.


Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων και ψηφίστηκαν τα πολιτικά ντοκουμέντα του συνεδρίου και την Κυριακή ψηφίστηκε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο», σημείωσε ο Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κάνοντας έναν απολογισμό για την διαδικασία του συνεδρίου, ο γραμματέας της Νεολαίας υπογράμμισε ότι «το συνέδριο ήταν μια αρκετά πλούσια διαδικασία σε επίπεδο διαλόγου και προβληματισμών και ανάδειξης επιμέρους οπτικών και ζητημάτων που αφορούν και σχετίζονται με τα προβλήματα και τις ανάγκες της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων. Το συνέδριο είχε θετικό πρόσημο και ήταν η πρώτη διαδικασία για εκατοντάδες νέους ανθρώπους».
 
 Αναφορικά με την δράση και τις προτεραιότητες της Νεολαίας για το επόμενο διάστημα, ο ίδιος ανέφερε ότι «η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις άξονες που αφορούν την παρέμβαση της οργάνωσης για το επόμενο διάστημα: το ζήτημα της παιδείας, το ζήτημα της εργασίας και το ζήτημα των κοινωνικών δικαιωμάτων των νέων. Αυτό που σηματοδοτεί το πρώτο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετάβαση από τη φάση της ανασυγκρότησης στη φάση της ανάπτυξης. Ουσιαστικά το συνέδριο επισφραγίζει την οργανωτική πολιτική ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στην οργάνωση από το Δεκέμβρη του 2015 μέχρι και σήμερα». 
 
Ο γραμματέας της νεολαίας, πρόσθεσε ότι «τώρα, έχοντας συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες και συγκεκριμένους πολιτικούς άξονες έχουμε βάλει ως κεντρικό στόχο τη στροφή στο κοινωνικό πεδίο, δηλαδή την ανασυγκρότησή μας μέσα στους κοινωνικούς χώρους. Θεωρούμε ότι η αριστερά μπορεί να έχει πολιτικό οξυγόνο μόνο αν υπάρχει κοινωνική κίνηση, μόνο αν καθημερινά παρεμβαίνει στους κοινωνικούς χώρους. Άρα, για εμάς βασικό ζητούμενο το επόμενο διάστημα είναι να σταθούμε στο πλευρό των νέων ανθρώπων και σε κάθε χώρο που σπουδάζει, εργάζεται και δημιουργεί η νέα γενιά να είμαστε παρόντες και παρούσες». 
 
Για το σχέδιο που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της Νεολαίας, το οποίο αφορά τη νέα γενιά, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θεωρούμε πως είναι πολύ καλές πρωτοβουλίες και ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για μια σειρά από επίπεδα, συμπεριλαμβάνονται και στο κείμενο θέσεων του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα και οι νέοι άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία το 2017, έχουν τόσα προβλήματα και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και πρέπει να αγωνιστούμε και εμείς από την πλευρά μας καθώς οι πρώτοι που προσβάλλονται από την κρίση από το 2010 μέχρι σήμερα είναι οι νέοι άνθρωποι». 
 
Βέβαια, «θεωρούμε ότι ακόμα και σε αυτό το περιορισμένο οικονομικό πλαίσιο, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των νέων ανθρώπων», ανέφερε ο Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος επισήμανε ότι «για παράδειγμα, το ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν είναι ζήτημα μνημονίου. Για εμάς οι Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να καταργηθούν. Το ζήτημα της επαναφοράς της δημοκρατίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιορισμών. Το ζήτημα της καταπολέμησης της αδήλωτης και μαύρης εργασίας, που έχει ήδη ξεκινήσει μια καλή δουλειά από το ΣΕΠΕ, βοηθά να εξασφαλιστούν πόροι για τα ασφαλιστικά ταμεία και για να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους νέους εργαζόμενους.
 
Τέλος, τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας θεωρούμε ότι είναι η ανεργία, ενώ όσοι νέοι δουλεύουν, δουλεύουν συνήθως σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας. Είναι ζητήματα που μπορούμε να αλλάξουμε σήμερα».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)